Ana SayfaHaberlerÖmer Çelik’ten PKK’nın fesih kongresi için “önümüzdeki günlerde gelişebilecek her olumlu adım”...

Ömer Çelik’ten PKK’nın fesih kongresi için “önümüzdeki günlerde gelişebilecek her olumlu adım” açıklaması

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, “süreç”le ilgili konuştu: "Terör örgütünün silah bırakmasına ve kendini feshetmesine dönük olarak önümüzdeki günlerde gelişebilecek her olumlu adım, bir sonraki olumlu adımı çağıracaktır. Her aşamayı titizlikle takip ediyoruz."

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, “süreç”le ilgili şunları söyledi:

“’Terörsüz Türkiye’ hedefinin tüm boyutlarını ve ilkelerini şimdiye kadar en net cümlelerle defalarca açıkladık. Buna rağmen bazı çevrelerin karalama kampanyasının devam ettiğini görüyoruz. Hedefe ulaşılmasını engellemek için siyasi sis bombaları atanların ve provokasyon üretenlerin farkındayız.

“İmralı’dan yapılan PKK’nın kendini feshetmesi ve silah bırakması gerektiğine dair çağrı, terörün tüm illegal ve silahlı unsurlarıyla bitmesine ve terör örgütünün dış odakların ‘vekâlet savaşları’nın parçası olmaktan çıkmasına dönük bir aşamaya geçmelidir.

“Süreç devlet politikası haline gelmiştir”

“Terör örgütünün silah bırakmasına ve kendini feshetmesine dönük olarak önümüzdeki günlerde gelişebilecek her olumlu adım, bir sonraki olumlu adımı çağıracaktır. Her aşamayı titizlikle takip ediyoruz.

“MHP Genel Başkanı sayın Devlet Bahçeli’nin tarihi ve stratejik çağrısı ile başlayan süreç, sayın Cumhurbaşkanımızın yüksek iradesiyle devlet politikası haline gelmiştir. Partiler arasındaki ziyaret trafiği sürecin siyasi oksijenini artırmış ve zeminini güçlendirmiştir.”

- Advertisment -