Ana SayfaHaberlerÖmer Tuğrul İnançer hayatını kaybetti

Ömer Tuğrul İnançer hayatını kaybetti

76 yaşındaki yazar, müzisyen ve avukat Ömer Tuğrul İnançer hayatını kaybetti. Siyasiler İnançer için başsağlığı mesajı yayımladı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı İstanbul Tarihi Türk Müziği Topluluğu kurucusu, mutasavvıf, yazar, müzisyen ve avukat Ömer Tuğrul İnançer hayatını kaybetti.

Anadolu Ajansı’nın haberine göre, 76 yaşındaki İnançer, bir süre önce operasyon geçirmişti. Ömer Tuğrul İnançer, yarın Fatih Camii’nde ikindi namazını sonrası kılınacak cenaze namazının ardından defnedilecek.

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İnançer için başsağlığı mesajı yayımladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Çok kıymetli mutasavvıf ve gönül insanı Ömer Tuğrul İnançer Beyefendinin vefatından derin bir teessür duymaktayım. Sayın İnançer’e, Allah’tan rahmet diliyor, ailesine ve tüm sevenlerine sabrı cemil niyaz ediyorum. Mekanı cennet, derecatı ali olsun” ifadesini kullandı.

- Advertisment -