Ana SayfaHaberlerÖnce şaka sanıldı ama gerçekmiş: Dün gece Boğaziçi’nde iki yeni fakülte kuruldu

Önce şaka sanıldı ama gerçekmiş: Dün gece Boğaziçi’nde iki yeni fakülte kuruldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dün gece imzaladığı kararnamenin bir parçası olarak Boğaziçi Üniversitesi’nde Hukuk ve İletişim Fakülteleri kuruldu. Haber önce sosyal medya şakası sanıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dün gece imzaladığı “20 üniversitede 26 yeni fakülte, enstitü ve yüksekokul” kararnamesinde Boğaziçi Üniversitesi’nin payına da iki yeni fakülte düştü: Hukuk ve İşletme.

Boğaziçi Üniversitesi’nde hukuk fakültesinin kurulması öğrenciler arasında yıllardan beri konuşulan bir espri konusu olduğu için haberi önce sosyal medya şakası sananlar oldu. Fakat haber gerçekti ve dün gece Resmi Gazete’de yayımlandığı için bugün yürürlüğe girdi.

Melih Bulu da bu sabah (6 Şubat) attığı tweette Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür etti:

“Cumhurbaşkanımızın imzasıyla kurulan İletişim ve Hukuk Fakültelerinin Boğaziçi’ne farklı perspektifler ve zenginlikler katacağına inanıyorum. Bundan sonraki sürecin işleyişini ilgili akademik kurullarımız ile ilerleteceğiz. Üniversitemiz ve ülkemiz için hayırlı olsun.”

Cumhurbaşkanı kararıyla 20 üniversitede 26 yeni fakülte, enstitü ve yüksekokul kuruldu. 12 üniversitedeki 35 fakülte, enstitü ve yüksekokul kapatıldı, 6 üniversitedeki 9 fakülte ve yüksekokulun ismi değiştirildi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre 20 üniversitede kurulan yeni fakülte, enstitü ve yüksek okullar şöyle:

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesinde Lisansüstü Eğitim Enstitüsü ve Spor Bilimleri Fakültesi, Aksaray Üniversitesinde Diş Hekimliği Fakültesi, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesinde İslami İlimler Fakültesi, İstanbul Atlas Üniversitesinde Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, İstanbul Sağlık ve Teknoloji Üniversitesinde Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi ve Yabancı Diller Yüksekokulu, İskenderun Teknik Üniversitesinde Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, Selçuk Üniversitesinde Selçuklu Araştırmaları Enstitüsü, Yalova Üniversitesinde Tıp Fakültesi ve Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, Yozgat Bozok Üniversitesinde Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, Ankara Bilim Üniversitesinde Hukuk Fakültesi ve Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesinde Bölge Çalışmaları Enstitüsü, Avrasya Üniversitesinde Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, Boğaziçi Üniversitesinde İletişim ve Hukuk Fakülteleri, Hasan Kalyoncu Üniversitesinde Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, Iğdır Üniversitesinde Diş Hekimliği Fakültesi, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi ve Kastamonu Üniversitesinde Spor Bilimleri Fakültesi, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesinde Sağlık Bilimleri Fakültesi ve Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, Samsun Üniversitesinde İslami İlimler Fakültesi ve Trabzon Üniversitesinde Yabancı Diller Yüksekokulu.    

- Advertisment -