Ana SayfaHaberlerOrban: Erdoğan'ın seçimlerdeki rakibi George Soros'tu

Orban: Erdoğan’ın seçimlerdeki rakibi George Soros’tu

Macaristan Başbakanı Victor Orban, Türkiye'deki seçimlerden önce Erdoğan'ın seçimleri kazanması için dua ettiğini açıkladı. Orban: "Erdoğan'ın seçimlerdeki rakibi George Soros'tu. Erdoğan'ın rakibinin kazanması durumunda Türkiye'de yaşayan dört milyon göçmenden bir, iki veya üç milyonu saniyeler içinde gidecekti ve bu yaz zaten Macaristan sınırında olacaktı."

Macaristan devlet radyosundaki “Günaydın Macaristan” programına konuk olan Macaristan Başbakanı Viktor Orban, isim vermeden Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nu kast ederek “Erdoğan’ın seçimlerdeki rakibi George Soros’tu” yorumunda bulundu.

Orban, “Erdoğan’ın rakibinin kazanması durumunda Türkiye’de yaşayan dört milyon göçmenden bir, iki veya üç milyonu saniyeler içinde gidecekti ve bu yaz zaten Macaristan sınırında olacaktı. Göçmenleri üzerimize salacaklardı” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın seçimleri kazanmaması için “trajedi olurdu” diyen Orban, “Cumhurbaşkanı’nın kazanması için çok dua ettim” diye konuştu.

Orban, Rusya gazının Avrupa’ya Türkiye üzerinden geldiğine dikkati çekerek, “Ankara’da ABD yanlısı veya George Soros destekli bir lider varsa gazın Macaristan ve Sırbistan’a ulaşıp ulaşmayacağını çok şüpheli olurdu” dedi.

“Erdoğan’ın rakibi” diye bahsettiği Kılıçdaroğlu’nun “savaş yanlısı” olduğunu iddia eden Orban, “Erdoğan’ın geçen dönemde olduğu gibi Rusya ve Ukrayna arasında arabuluculuk yapma şansı olduğunu” vurguladı.

- Advertisment -