Ana SayfaHaberlerOrganize suç örgütü liderleri Sedat Şahin ile Alaattin İlyas Saral’a tahliye verdi;...

Organize suç örgütü liderleri Sedat Şahin ile Alaattin İlyas Saral’a tahliye verdi; Yargıtay üyeliğine terfi etti

Geçen hafta bir gün arayla tahliye olan Sedat Şahin ile Alaattin İlyas Saral’ın tahliye kararlarının altında nöbetçi hakim olarak imzası olan hakim Hakan Türkön bu hafta Yargıtay üyeliğine atandı.

Hâkimler ve Savcılar Kurulu (HSK) Genel Kurulu’nun altı hakimin Yargıtay üyeliğine seçimiyle ilgili kararı Resmi Gazete’de yayımlandı.

Buna göre; Ankara BAM Daire Başkanı Yeşim Garipoğlu Özen, Ankara Hakimi Yakup Moğul, Ankara Hakimi Yılmaz Çiftçi, İstanbul BAM Daire Başkanı Hakan Türkön, İstanbul Ticaret Mahkemesi Başkanı Okan Albayrak ile Hakimler ve Savcılar Kurulu Genel Sekreteri Seyfi Han’ın, Yargıtay Üyeliğine seçilmelerine karar verildi.

Sözcü’den İsmail Saymaz, Yargıtay’a yeni seçilen üyelerden Hakan Türkön’ün geçen hafta bir gün arayla tahliye edilen organize suç örgütü liderleri Sedat Şahin ile Alaattin İlyas Saral’ın tahliye kararlarında imzası olduğunu yazdı.

Saymaz’ın yazısının ilgili bölümü şöyle:

“Hakan Türkön, son 10 gün içerisinde iki kritik tahliye kararına imza attıktan sonra sıra dışı bir tefiyle ödüllendirildi.

Yaklaşık dört yıldır İstanbul 3. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı olan Türkön, geçen 17 Temmuz’da İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi Daire Başkanlığı’na atandı.

Giderayak…

Heyetleri yaz tatiline veya yıllık izne çıkan dört farklı ağır ceza mahkemesinde nöbetçi hakim olarak görev aldı.

Türkön, nöbetçi olarak çıktığı İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi’n­de organize suç örgütü lideri olduğu iddia edilen Sedat Şahin ve üç sanığı tahliye etti.

Bir gün sonra da İstanbul 17. Ağır Ceza Mahkemesi’nde Alaattin Saral’ın tahliyesine karar verdi.

Bir hafta önce atandığı bölge adliye mahkemesinde bir gün bile çalışmadan HSK’nın 25 Temmuz tarihli kararnamesiyle Yargıtay’a atandı.

Türkön, dört yıl önce iktidar yanlısı KADEM Derneği’nin etkinliğinde konuşmacı olarak yer almıştı.”

- Advertisment -