Ana SayfaHaberlerÖrnek bir akademisyen: Erdoğan’a 100 kıtalık şiir yazdı

Örnek bir akademisyen: Erdoğan’a 100 kıtalık şiir yazdı

Diyarbakır Dicle Üniversitesinde Almanca Bölümü öğretim üyesi İbrahim Halil Demir’in en büyük hayali Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sevgisini anlattığı 100 kıtalık şiiri bizzat okumak.

Diyarbakır Dicle Üniversitesi Almanca Bölümü’nden öğretim üyesi İbrahim Halil Demir, “Sana Ömrümden Ömür Vermek İsterim” adlı bir şiirle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sevgisini anlattı.

Yeni Şafak’ın konuştuğu Demir neden bu şiiri yazdığı şöyle anlatmış:

“16 bin kıtaya yakın şiirlerim var, bunlardan 100 kıtasını özellikle çok sevdiğim, hatta ömrümden ömür vermek istediğim asrın siyasetçisi Recep Tayyip Erdoğan’a yazdım. Ben ona olan sevgimi kelimelerle kesinlikle anlatamam. Ben çok duygusal bir insanım, bu memleketime kim bir çivi çakmış ise, onun zikrine ve fikrine bakmadan canı gönülden tebrik ederim.”

DİYARBAKIR DİCLE ÜNİVERSİTESİ ALMANCA BÖLÜMÜ ÖĞRETİM ÜYESİ İBRAHİM HALİL DEMİR, CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN İÇİN 100 KITALIK ŞİİR YAZDI. (MURAT BAŞAL/DİYARBAKIR-İHA)

Daha önce Diyarbakır için yazdığı bir şiirini 2018’de AK Parti Diyarbakır İl Kongresinde Erdoğan’ın okuduğu söyleyen Demir, “17 Mart 2018’de Cumhurbaşkanımız Diyarbakır mitinginde ‘Medeniyete Adım Ey Diyarbakır’ şiirimi okudu. Bu şeref bana nasip oldu. Öyle bir mutlu oldum ki bu mutluluğu yazmaya kalkışsam asla altında kalkmam. Yaşarken, ölmeden önce 100 kıta yazdığım şiirin tamamını bizzat elim ile takdim etmek ve onu kucaklayarak muhabbet etmek istiyorum” dedi.

- Advertisment -