Ana SayfaHaberlerOscar gecesi: “Dune” ve "The Power of the Dog" favori

Oscar gecesi: “Dune” ve “The Power of the Dog” favori

94. Oscar ödülleri bu gece sahiplerine kavuşacak. 23 kategoride ödülün verileceği tören öncesinde 12 dalda aday gösterilen "The Power of the Dog" ve 10 dalda aday gösterilen "Dune" yılın filmi olarak öne çıkıyor. Gecenin sunuculuğunu 3 kadın komedyen yapacak. Tören TRT2’den canlı yayınlanacak.

Geçen sene korona virüsü nedeniyle birkaç mekanda düzenlenen Oscar Ödülleri, bu yıl Dolby Tiyatrosu’na geri dönüyor.

3 komedyen kadın sunuculuk yapacak

Sunucusuz geçen birkaç yılın ardından, Oscar Ödülleri’ni üç komedyen kadın sunacak. 94. Oscar Ödül Töreni’ninde Amy Schumer, Regina Hall ve Wanda Sykes sunuculuk yapacak.

Bu yılki Oscarlar, pandemi öncesi düzenlenen törenlere göre daha küçük olacak. The New York Times’a göre Dolby normalde 3 bin 317 kişilik ancak bu yıl sadece adaylar dahil 2 bin 500 kişi davetli.  Davetliler arasında sunucular, sanatçılar ve bazı adaylar yer alıyor.

Sanatçılar aday olan şarkılarını seslendirecek

Beyoncé, Billie Eilish ve Finneas, Reba McEntire ve Sebastián Yatra aday olan şarkılarını seslendirecek.

Akademiden yapılan açıklamada, “Van Morrison aday gösterilen şarkısını seslendirmesi için davet edildi, ancak tur programı nedeniyle Oscarlara katılmayacak, bu nedenle ‘Belfast’tan ‘Down to Joy’ yayında sahnelenmeyecek” dedi.

Akademi ayrıca, gösterinin müzik direktörü Adam Blackstone, blink-182 davulcusu Travis Barker, perküsyoncu ve şarkıcı Sheila E. ve piyanist Robert Glasper’ın yer aldığı bir grubun da sahne alacağını söyledi. Instagram’daki sanal Club Quarantine partileriyle tanınan DJ D-Nice da sahne alacak.

Covid önlemleri

The New York Times’ın aktardığına göre, törende konukların aşılı olmaları ve iki negatif Covid-19 testi göstermeleri gerekecek. Ancak sunuculuk yapanların ve sanatçıların aşı olması gerekmeyecek, sadece korona virüsü için negatif test sonucu göstermeleri gerekiyor.

23 kategorinin 8’inde kazananların ödül konuşmaları banttan verilecek

Akademi, bu yıl sekiz kategorinin canlı yayınlanmayacağını duyurmasının ardından sosyal medyada tepki çekti. Yeni düzenlemeye göre kısa belgesel, kurgu, makyaj-saç, orijinal şarkı, prodüksiyon tasarımı, kısa animasyon, kısa canlı aksiyon ve ses ödülleri canlı yayından önce verilecek. 23 kategorinin 8’inde kazananların ödül konuşmalarının bant kaydı canlı yayın aralarına eklenecek.

Akademi ayrıca ilk kez Twitter kullanıcılarının aday olup olmadıklarına bakılmaksızın 2021 favori filmlerine oy vermelerine izin verdi.

Finalist filmler

94.Oscar Ödülleri’nde seyircilerin oylarıyla belirlenen 10 finalist film şöyle:

Army of the Dead

Cinderella

Dune

Malignant

Minamata

The Power of the Dog

Sing 2

Spider-Man: No Way Home

The Suicide Squad

Tick, Tick…Boom!

TRT2’den canlı yayınlanacak

27 Mart’ı 28 Mart’a bağlayan gece Dolby Theater’da düzenlenecek 94. Oscar Ödül Töreni, TRT 2’de yayınlanacak. İlk olarak Oscar’a Doğru programı yayınlanacak olan kanalda saat 03:00’te ise törenin yayınına geçilecek.

Kaynak: Gazete Duvar

- Advertisment -