Ana SayfaHaberlerDünyaOscar Ödülleri: En İyi Film Ödülü Coda'nın oldu, Will Smith Chris Rock'a...

Oscar Ödülleri: En İyi Film Ödülü Coda’nın oldu, Will Smith Chris Rock’a tokat attı

Los Angeles'ta gerçekleştirilen 94. Oscar Ödülleri'nde, En İyi Film Ödülü Coda'ya verildi. Will Smith "King Richard" filmindeki rolüyle En İyi Erkek Oyuncu Ödülünü aldı. En İyi Kadın Oyuncu Ödülü "The Eyes of Tammy Faye" filmindeki rolüyle Jessica Chastain'in oldu. Will Smith'in ilk Oscar Ödülünü almasından önce komedyen Chris Rock'a tokat atması geceye damgasını vurdu.

Ödül gecesinin sunucusu Rock, Smith’in saçkıran hastalığı geçiren eşi Jada Pinkett Smith’in saçıyla ilgili şaka yapınca, Smith sahneye doğru yürüdü ve Rock’a tokat attı. Başta önceden yazılmış bir parodi gibi görünen olayın hemen ardından Smith’in “Karımın adını lanet ağzına alma” diye bağırmasıyla ortam gerildi.

Will Smith

Smith ödül konuşmasında olay nedeniyle özür diledi.

tokat

En İyi Yönetmen Ödülü The Power of the Dog’ın yönetmeni Jane Campion’a verildi. Yeni Zelandalı Yönetmen, Kathryn Bigelow ve Chloe Zhao’dan sonra bu ödülü alan üçüncü kadın oldu.

Jessica Chastain
Jessica Chastain “The Eyes of Tammy Faye” filmindeki rolüyle ödüle layık görüldü.

ABD’li aktör Troy Kotsur, Coda filmindeki rolüyle En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu ödülünü alan ilk işitme engelli aktör oldu.

Ariana DeBose, Steven Spielberg’ün klasik müzikal “West Side Story – Batı Yakası’nın Hikayesi” filmindeki performansıyla En iyi Yardımcı Kadın Oyuncu Ödülünü aldı.

Jane Campion
Jane Campion En İyi Yönetmen Ödülünü alan üçüncü kadın oldu.

Sir Kenneth Branagh otobiyografik hikayesi, “Belfast” ile En iyi Orijinal Senaryo ödülünü alırken, “Coda” da En İyi Uyarlama Senaryo dalında Oscar ödülüne layık görüldü.

Japon filmi “Drive My Car” da En İyi Uluslararası Film Ödülünü aldı. En iyi Animasyon Ödülü “Encanto”nun olurken, “Dune” beklendiği gibi En İyi Görsel Efekt dalında ödül aldı. Dune ayrıca En İyi Müzik, Sinematografi, Ses, Montaj ve Prodüksiyon Tasarımı dalları da dahil, toplamda 6 ödüle layık görüldü.

Troy Kotsur
İşitme engelli Troy Kotsur, ödül konuşmasını işaret diliyle yaptı.

En Orijinal Müzik Ödülü Billie Eilish ve erkek kardeşi Finneas O’Connell’a James Bond filmi No Time To Die için verilirken, En iyi Belgesel Ödülü de “Summer of Soul”un oldu.

- Advertisment -