Ana SayfaYerel HaberlerOsmangazi Belediyesi aile sağlığı merkezi, kütüphane ve sosyal gelişim merkezi olan hizmet...

Osmangazi Belediyesi aile sağlığı merkezi, kütüphane ve sosyal gelişim merkezi olan hizmet binasını açtı: “Sözlerimizi yerine getiriyoruz”

Bursa Osmangazi Belediyesi, içinde aile sağlığı merkezi, Mehmet Akif Ersoy Kütüphanesi, sosyal gelişim merkezi ve muhtarlık olan Mehmet Akif Hizmet Binası’nı törenle hizmete açtı. CHP’li Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın: “29 Ekim’e kadar 21 açılış ve temel atma gerçekleştireceğiz. Çok şükür halkımıza verdiğimiz bu sözleri bir bir yerine getiriyoruz.”

Osmangazi Belediyesi, aynı çatı altında dört önemli hizmetin yer aldığı Mehmet Akif Hizmet Binası’nı hizmete açtı.

Mehmet Akif Hizmet Binası.

Toplam 735 metrekare alan üzerine zemin+2 kat olarak inşa edilen Mehmet Akif Hizmet Binası’nın zemin katında Aile Sağlığı Merkezi ve muhtarlık yer alıyor.

Mehmet Akif Hizmet Binası’nın birinci ve ikinci katları ise Mehmet Akif Ersoy Kütüphanesi ve Sosyal Gelişim Merkezi olarak faaliyet göstererek çocuk ve gençlerin eğitimlerine katkı verecek.

Mehmet Akif Hizmet Binası’nın açılış törenine Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın’ın yanı sıra CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, belediye meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Aydın: “Halkımıza verdiğimiz sözleri bir bir yerine getiriyoruz”

Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, açılış töreninde yaptığı konuşmada, 6 buçuk ay gibi kısa bir sürede 18’inci temel atma ve açılışı gerçekleştirdiklerini söyledi. Son zamanlarda her günü bir açılış ve temel atma yaparak geçirdiklerini ifade eden Başkan Aydın şunları söyledi:

“Aile sağlığı merkezi, muhtarlık binası, kütüphane ve sosyal gelişim merkezi gibi sosyal belediyeciliğin en güzel örneklerinin yer aldığı Mehmet Akif Hizmet Binası’nı hizmete açıyor olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. 29 Ekim’e kadar açılış ve temel atmalarımız devam edecek. Toplamda 21 açılış ve temel atma gerçekleştireceğiz.

Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın.

“Seçimden önce bizlere en büyük projeleriniz ne diye sorduklarında, bizim mega projelerimiz yok en büyük projemiz anlayışı değiştirmek olacak dedik.

“Gidip milyarlarca parayı heba etmeyeceğiz, onun yerine spor tesisleri, kütüphaneler, kreşler ve sosyal alanlar gibi halka dokunan, insanların kendini mutlu hissedeceği tesisler ve hizmetler yapacağız dedik. Çok şükür halkımıza verdiğimiz bu sözleri bir bir yerine getiriyoruz.”

Erol: “Gönüllere girmek bir siyasetçi için kolay değildir”

Açılış töreninde konuşma yapan CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol da şunları söyledi:

“Bir siyasetçinin başarısını yükseldiği makamlar değil, girdiği gönüller belirler. Erkan Başkanımızın çalışmalarını ve siyasette yarattığı farkı görüyorum. Erkan Aydın, bir belediye başkanının bürokrasiyi bildiği zaman, siyasi deneyime ve tecrübeye sahip olduğu zaman herkese nasıl adil ve eşit davrandığının, herkese hizmet götürdüğünün en güzel örneğidir. Bu anlayışı için Erkan Başkanımızı kutluyorum. Bir insan yüksek makamlara erişebilir; ancak gönüllere girmek bir siyasetçi için kolay değildir. Gönüllerin siyasetçisi olmak, gönüllerin başkanı olmak başkadır. Bizim siyasi düşüncelerimiz, tercihlerimiz, yaşam tarzlarımız farklı olabilir. Ancak devleti yönetenler, kamu adına yönetici olanlar, vatandaşına adil ve eşit davranmak zorundadır. Ben gönüllerin başkanı olan Erkan Başkanımızı hem örnek yöneticiliğinden hem de yaptığı hizmetlerden dolayı kutluyorum. Kendisinin, insanlarımızın sorunlarına çare olacağını da çok iyi biliyorum.”

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol.

“Erkan Aydın’ın eğitim alanındaki çabasını görüyorum”

CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal ise törende şöyle konuştu:

“Bir toplumun, bir ülkenin, bir devletin sonsuza dek yaşayabilmesinin temel koşulu, tartışan, sorgulayan, düşünebilen, kendini ve toplumun haklarını savunabilen bir halk oluşturmaktır. Bu da ancak bağımsız, örgün, bilimsel ve laik bir eğitimle olur. Osmangazi Belediye Başkanımız Erkan Aydın’ın kütüphane ve kreş gibi eğitim alanındaki yatırım çabasını görüyorum. Bugün de önemli bir hizmeti halkımızın hizmetine açıyoruz. Bu tesisin yapımında emeği olan herkese teşekkürlerimi sunuyorum. Erkan Başkanımız ve ekibini de çalışmalarından ve halkımız için yaptığı hizmetlerden dolayı tebrik ediyorum.”

CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal.

Açılışın ardından Başkan Aydın ve davetliler, yeni hizmet binası gezerek kütüphanede incelemelerde bulundu.

- Advertisment -