Ana SayfaHaberlerOsmaniye’de sığınmacılar kamptan kaçtı, halk jandarmayla birlikte peşlerine düştü, yakaladıklarını darp etti

Osmaniye’de sığınmacılar kamptan kaçtı, halk jandarmayla birlikte peşlerine düştü, yakaladıklarını darp etti

Osmaniye'de geçici barınma merkezindeki göçmenlerden 35'i tellerden atlayarak kaçtı. Bölgede görevli jandarma ekipleri gece boyunca kaçanları ararken olayın yayılması ile birlikte Osmaniye halkı da sokaklara çıkarak sığınmacıların peşine düştü. Valilik, göçmenlerden 24'ünün yakalandığını duyurdu. Osmaniyeliler tarafından darp edilen sığınmacılardan 3’ünün durumunun ağır, birinin ise komada olduğu öğrenildi.

Osmaniye’deki Cevdetiye Geçici Barınma Merkezi’nde bulunan bir grup sığınmacının tellerden atlayarak kaçtığı bilgisi Osmaniye’de kısa sürede yayıldı.

Osmaniye halkının da jandarmalar ile birlikte sığınmacıların peşine düştüğünü gösteren görüntüler sosyal medyada kısa sürede yayıldı.

Osmaniye Valiliği’nden yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Cevdetiye Geçici Barınma Merkezi’nde bulunan bir grup yabancı, saat 22.00 sıralarında firar girişiminde bulunmuş, geçici barınma merkezi özel güvenliği ve jandarma tarafından gerekli müdahalede bulunularak durum kontrol altına alınmıştır. Olayın ilk anında 35 yabancı tellerden atlayarak merkezden firar etmiş olup, İl Jandarma Komutanlığı tarafından civarda yapılan çalışmalar sonucu ilk etapta kamptan firar eden 24 şahıs yakalanmış, geri kalan şahısların yakalanmasına yönelik çalışmalara devam edilmektedir. Geçici barınma merkezinde halihazırda herhangi olumsuz bir durum söz konusu değildir.”

Sığınmacı yakalamaya çıkanlardan bazıları yakaladıklarını linç etmeye çalıştı, saldırıya uğrayan sığınmacılardan üçünün durumunun ağır, birinin ise komada olduğu öğrenildi.

- Advertisment -