Ana SayfaHaberler“Öteki Sabancılar” Sabancı ailesine karşı: Sabancı Müzesi’nin bulunduğu Emirgan’daki Atlı Köşk elden...

“Öteki Sabancılar” Sabancı ailesine karşı: Sabancı Müzesi’nin bulunduğu Emirgan’daki Atlı Köşk elden gidiyor mu?

Hacı Ömer Sabancı’nın en büyük oğlu ve Sakıp Sabancı’nın da ağabeyi olan İhsan Sabancı’nın resmen evlenmediği eşinden olan çocuğu Sevgi Sabancı’nın Atlı Köşk’le ilgili Sabancı ailesine karşı açtığı davada ihtiyati tedbir kararı verildi ve dosya bilirkişiye gönderildi. Sevgi Sabancı’nın kardeşi Sevilay Sabancı Çınar da 20 yıllık hukuk mücadelesi sonucu elde ettiği Atlı Köşk’ün 1/40 hissesini, sahibinden.com’da 200 milyon TL’ye satışa çıkarttı. Köşk’ün ilanında “10 oda 3 salon”, “mülk sahibi oturuyor”, “hisseli” ve “krediye uygun” ifadeleri yer alıyor. Sevgi Sabancı ve Sevilay Sabancı, Güler Sabancı’nın farklı anneden kardeşleri.

Sabancı Holding’in kurucusu Hacı Ömer Sabancı’nın en büyük oğlu, Sakıp Sabancı’nın da ağabeyi olan İhsan Sabancı’nın resmen evlenmediği diğer eşi Nevin Tenik’ten olan çocuklarından Sevgi Sabancı, Sabancı ailesine karşı mirasla ilgili sekiz ayrı dava açtı.

Sevgi Sabancı, Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı’nın da aynı babadan, farklı anneden kardeşi.

Sevgi Sabancı.

Öteki Sabancılar

Sevgi Sabancı, Aralık’ta Köknar Kitap’tan çıkan “Adana’da Piç Olmak: Öteki Sabancılar” kitabında, babası İhsan Sabancı ile annesi Nevin Tenik ve çiftin kendisi de dahil üç çocuğunun Sabancı ailesinden maddi ve manevi her yönden dışlanmalarının 60 yılı aşan öyküsünü anlattı.

Atlı Köşk için satılık ilanı

Sevgi Sabancı’nın açtığı davalardan biri; Emirgan’daki Sabancı Müzesi’nin bulunduğu, 600 milyon dolar değerindeki Atlı Köşk’le ilgili.

Sevgi Sabancı’nın kendisi gibi İhsan Sabancı-Nevin Tenik çiftinden olan kardeşi Sevilay Sabancı Çınar, 20 yıllık hukuk mücadelesi sonucu elde ettiği Atlı Köşk’ün 1/48 hissesini sahibinden.com’da 200 milyon TL’ye satışa çıkartmıştı.

Atlı Köşk’ün 3 Mart’ta güncellenen ve halen sitede duran satış ilanında; “10 oda 3 salon”, “mülk sahibi oturuyor”, “hisseli” ve “krediye uygun” ifadeleri yer alıyor.

Atlı Köşk dosyası bilirkişiye gitti

Sevgi Sabancı’nın Atlı Köşk için açtığı davada da gelişmeler oldu. Halk TV’den Seyhan Avşar’ın haberine göre; Mahkeme, Atlı Köşk için ihtiyati tedbir kararı verdi ve geçtiğimiz günlerde görülen duruşmada dosya bilirkişiye gönderildi. Haziran’da davanın karara bağlanması bekleniyor.

Sevgi Sabancı, Sabancı ailesinin sattığı Adana’daki bazı gayrimenkullerle ilgili de dava açtı. Adana 5. Asliye Hukuk Mahkemesi, gayrimenkullerin artık Sabancı ailesine kayıtlı olmadığını belirterek Sevgi Sabancı’ya tazminat ödenmesine hükmetmişti.

Sabancı ailesi, tazminat verilmesi kararı nedeniyle; Sevgi Sabancı ise yetersiz bulduğu tazminat miktarı için karara itiraz etti. Mahkeme, ayrıca Adana’da halen Sabancılara ait olan bazı gayrimenkullerle ilgili olarak dosyayı bilirkişiye gönderdi.

İhsan Sabancı ve Nevin Tenik, çocukları Sevgi Sabancı’yla birlikte.

Akbank hisseleri davası

Sevgi Sabancı, bir dava da Akbank hisseleriyle ilgili açtı. 2024 yılı itibarıyla 204 milyar TL’nin üzerinde piyasa değeri bulunan bankanın yüzde 51’i halka arz edilirken, hisselerin yüzde 49’u Sabancı ailesinde.

Dedesinin ölümünün ardından dedesine ait hisselerin babası İhsan Sabancı’nın imzasıyla devredildiğini, ancak İhsan Sabancı mirastan düşürüldüğü için devir imzasını kendi adına atma hakkı olmadığını belirten Sevgi Sabancı, Akbank hisselerinin devir işleminin yok hükmünde olduğu iddiasıyla dava açtı.

Sevgi Sabancı, hak iddia ettiği hisseler için arabulucuya başvurdu. Taraflar arasında bir anlaşma sağlanamadı.

İhsan Sabancı’nın Nevin Tenik’ten olan çocukları: (Soldan sağa) Sevgi Sabancı, Sevilay Sabancı Çınar, Murat Sabancı (Fotoğraf: Sevgi Sabancı’nın Köknar Kitap’tan çıkan “Adana’da Piç Olmak: Öteki Sabancılar” kitabı).

Sapek Kollektif davası reddedildi

Sevgi Sabancı, Sapek Kollektif Şirketi’ndeki hisselerle ilgili de dava açmıştı. İstanbul 38. Asliye Hukuk Mahkemesi, bu davayı reddetti. Sevgi Sabancı, bu karara da itiraz etti.

- Advertisment -