Ana SayfaÖZEL HABERÖZEL HABER | Ayhan Bora Kaplan’ın sağ kolu nasıl yakalandı?...

ÖZEL HABER | Ayhan Bora Kaplan’ın sağ kolu nasıl yakalandı? Karadağ, Hırvatistan, İtalya ve Kıbrıs’ta geçen uluslararası bir kedi-fare oyunu

Kamuoyunda büyük yankı uyandıran Ayhan Bora Kaplan organize suç örgütü soruşturmasında, Kaplan’ın sağ kolu olarak bilinen Serdar Sertçelik’in gözaltına alındığı duyuruldu. Basına yansıyan ve kaynağı Emniyet bültenleri olan haberlerde, Sertçelik’in tarifeli uçakla Ankara’ya geldiği ve bu bilgiyi edinen polisin Esenboğa Havalimanı’nda önlem alarak gözaltına aldığı yazıyordu. Oysa gerçek hikaye uluslararası bir kovalamacaya dayanıyor.

Türkiye, Ayhan Bora Kaplan Suç Örgütü’nün ismini, Kaplan’ın yurtdışına kaçmak üzereyken Esenboğa Havalimanı’nda gözaltına alındığı görüntülerle duydu. Eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu döneminde korunup kollandıkları, hatta 15 Temmuz gecesi Soylu’nun çağrısıyla TRT binasının önüne geldikleri iddia edilen “Ayhan Bora Kaplan suç örgütü”nün adı; yağma, gasp, silahlı tehdit ve benzeri birçok suçla anılıyor. Kaplan yakalandıktan sonra soruşturma kapsamındaki gözaltılar devam etti.

Son olarak “Kaplan’ın sağ kolu” olarak bilinen Serdar Sertçelik’in yakalandığı haberleri çıktı. Kaynağı Emniyet bültenleri olan haberlere göre, Sertçelik arandığını bile bile elini kolunu sallaya sallaya Ankara’ya gelmiş ve bunun üzerine gözaltına alınmıştı. Hatta bu gariplik “Bilerek gelip teslim oldu, itirafçı olacak” söylentilerine neden oldu. Oysa Sertçelik’in yakalanmasının arkasında uluslararası bir kovalamaca var.

İş insanı Muhammet Sağ’ın kaçırılarak kendisine zorla çekler yazdırılması ve iki adet aracına el konulması gibi olaylara karıştığı iddia edilen Sertçelik hakkında gazeteci Uğur Dündar da köşe yazısında çok sayıda kişiden geri ödeme vaadiyle milyonlarca lira para alıp bu kişileri dolandırdığı, paralarını geri isteyenleri şiddet ve ölüm tehditleri ile yıldırmaya çalıştığı, eski eşi oyuncu Nilsu Berfin Aktaş ile göstermelik bir boşanmaya imza atarak malvarlığı kaçırdığı ve suç gelirlerini aklamaya çalıştığı gibi iddiaları dile getirdi.

Önce Karadağ’a kaçtı, ardından Hırvatistan, İtalya ve Kıbrıs’a geçti

Sertçelik ve adamları, Ayhan Bora Kaplan operasyonundan çok önce Türkiye’yi terk etmişti. Yaz başında adamları ile Karadağ’a giderek orada bir cafe ve otel devraldı.

Karadağ’da kurulan şirkette kendisi küçük ortak, kardeşi Selçuk Sertçelik ise hem büyük ortak hem de sorumlu müdür görünüyordu. Bunun sebebi ise Karadağ kanunlarına göre Türkiye’de aranan ya da mahkumiyeti bulunan kişilere oturma ve çalışma izni verilmemesi.

Serdar Sertçelik ve kardeşi Selçuk Sertçelik’in Karadağ’daki kurdukları şirketin kaydı.

Yaz sonuna doğru, yine Kaplan’ın yakalanmasından önce Sertçelik kardeşler restoran ve oteli kayıtlara göre başka ve farklı farklı isimlere devredip Karadağ’dan ayrıldılar.

Polis kaynaklarına göre; Sertçelik, Karadağ’dan bir şekilde Hırvatistan vizesi temin ederek Hırvatistan’a, buradan da deniz yoluyla İtalya’ya geçti. İtalya’da bir süre saklanan Sertçelik, Kaplan’ın yakalandığı haberini de buradan öğrendi ve İtalya’dan Güney Kıbrıs’a, kara sınırından ise Kuzey Kıbrıs’a geçti. Sertçelik burada kendisini Orta ya da Batı Avrupa’ya taşıyacak özel bir uçak aramaya başladı.

Kıbrıs’ta yakalanarak Ankara’ya getirildi

Ancak Sertçelik’in özel uçakla gizlice başka bir ülkeye geçme planından emniyet istihbarat haberdar oldu. Sertçelik, Emniyet istihbarat birimleri tarafından Kıbrıs’ta saklandığı evden alınarak Ankara’ya giden tarifeli uçağa bindirildi ve Esenboğa Havalimanı’nda kendilerini bekleyen Asayiş ve Organize Şube ekiplerine teslim edildi.

- Advertisment -