Ana SayfaHaberlerDünyaÖZEL HABER | Cemal Kaşıkçı’nın nişanlısı Hatice Cengiz, Serbestiyet’e konuştu: “Biden, suçluların...

ÖZEL HABER | Cemal Kaşıkçı’nın nişanlısı Hatice Cengiz, Serbestiyet’e konuştu: “Biden, suçluların kurtulmasına imza attı”

Biden hükümeti, Cemal Kaşıkçı’nın katillerinin yargılandığı davaya gönderdiği dilekçede geçen ay başbakanlığa yükseltilen Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman’ın diplomatik dokunulmazlığı olduğunu ve yargılanmaması gerektiğini söyledi. Cemal Kaşıkçı’nın nişanlısı Hatice Cengiz karara Twitter’dan tepki gösterdi: “Bugün, Cemal bir daha öldü.” Hatice Cengiz, Serbestiyet’e de kararı değerlendirdi: “Biden, bizatihi kendisi bunun hesabını soracağına dair söz vermesine rağmen suçluların kurtulmasına imza atmış oldu. Hâlâ 9 Aralık'ta Washington D.C.’de görülecek ilk duruşmada yargıcın nasıl bir karar vereceği önemli. Benim temennim, yargıcın tamamen siyasi olan bu dokunulmazlık kararını dikkate almaması ve MBS ve diğer suçluların yargılanmaya başlamasına karar vermesi.”

ABD Adalet Bakanlığı, Cemal Kaşıkçı’nın katillerinin yargılandığı davaya dilekçe gönderdi ve Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman’ın bu dava kapsamında yargılanmayacağını söyledi: “Prens Salman, Ekim ayında başbakan olarak atandığı için uluslararası hukuk gereğince Cemal Kaşıkçı davasında diplomatik dokunulmazlığı bulunuyor.”

Cemal Kaşıkçı’nın nişanlısı Hatice Cengin karara Twitter’dan tepki gösterdi, “Bugün, Cemal bir daha öldü” dedi.

Hatice Cengiz, Serbestiyet için verdiği özel demeçte Biden hükümetini eleştirdi: “Biden, bizatihi kendisi bunun hesabını soracağına dair söz vermesine rağmen suçluların kurtulmasına imza atmış oldu. Hâlâ 9 Aralık’ta Washington D.C.’de görülecek ilk duruşmada yargıcın nasıl bir karar vereceği önemli. Benim temennim, yargıcın tamamen siyasi olan bu dokunulmazlık kararını dikkate almaması ve MBS ve diğer suçluların yargılanmaya başlamasına karar vermesi.”

- Advertisment -