Ana SayfaHaberlerÖZEL HABER | CHP'ye iki kez seçim kaybettiren eski CHP'li başkan geri...

ÖZEL HABER | CHP’ye iki kez seçim kaybettiren eski CHP’li başkan geri döndü: “CHP kazanamaz”

Silivri’de 1989-2004 yılları arasında SHP/CHP rozeti ile 15 yıl belediye başkanlığı yapan, 2004’de CHP aday göstermeyince Genç Parti’den aday olup AK Parti’ye seçim kazandıran, 2019’da ise DSP’den aday olup belediye başkanlığını MHP’nin kazanmasını sağlayan Selami Değirmenci tekrar sahnede. Değirmenci yaklaşan 2024 seçimlerinde de CHP’nin kazanamayacağını iddia etti, ilçede siyaset kulisleri hareketlendi.

Selami Değirmenci ismi İstanbul’un Silivri ilçesinde yaşayanların çok yakından bildiği bir isim. 1989-2004 yılları arasında kesintisiz 3 dönem, 15 yıl CHP’den aday olarak belediye başkanlığını kazanan Değirmenci, 2004 yerel seçimlerinde dönemin CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ile küfürleşmeye varan bir kavgaya giriştiği için partiden ihraç edilmiş ve aday gösterilmemişti. Ancak Değirmenci bunun üzerine Genç Parti’den aday oldu, kendisi kazanamadı ama CHP adayına da seçimi kazandırtmadı. Silivri Belediyesi AK Parti’ye geçti. Beş yıllık AKP döneminden sonra Silivri’de yerel iktidar tekrar CHP’ye geçti. 2009-2019 yılları arasında iki dönem arka arkaya seçim kazanan Özcan Işıklar’ın karşısına 2019 seçimlerinde tekrar Selami Değirmenci, bu defa DSP adayı olarak çıktı. Diğer aday Cumhur İttifakı adına MHP’li Volkan Yılmaz’dı, “olmaz” denilen oldu ve Değirmenci’nin oy bölmesi sayesinde MHP tarihinde ilk kez İstanbul’da bir ilçe belediyesini kazandı. Oysa CHP’li Özcan Işıklar ve DSP’li Selami Değirmenci’nin oylarının toplamı, seçimi kazanan MHP’li başkandan fazlaydı. 2024 yerel seçimlerine 8 aydan az bir süre kala Selami Değirmenci ismi yerel siyaset sahnesinde tekrar ortaya çıktı.

“CHP Silivri’de seçim kazanamaz”

Değirmenci, ilçede yayın yapan bir yerel gazeteye verdiği röportajda, 2024 seçimlerinde de CHP’nin Silivri’de seçim kazanamayacağını iddia etti. CHP’nin Silivri’de ismi geçen aday adaylarının tamamıyla ilgili sert eleştirilerde bulunan Değirmenci, 14 Mayıs seçimlerinde CHP’nin 3. Bölge’de 12 Milletvekili çıkarmayı beklerken 11 Milletvekili çıkarmasını da kendisine bağladı ve “kendisini destekleyenlerle birlikte CHP’nin 12. sıradaki adayının seçilmemesi için çalıştıklarını” söyledi. CHP’nin bölgede 12. sıradaki adayı, Silivrili bir siyasetçi ve aynı zamanda Halk TV’nin Genel Müdürü olan Doruk Bulut’tu. Değirmenci ayrıca “genel merkezi bombardımana tutarak” Milletvekili listelerine müdahale ettiklerini ve istemedikleri kişilerin listeye girmelerine engel olduğunu iddia etti.

Seçim kaybettirdiği rakibi: “Biri çıkıp oy böldürtmezse CHP kazanır”

Değirmenci’nin bu açıklamalarına ilk tepki, 2004 yerel seçimlerinde CHP adayı olan ancak Selami Değirmenci Genç Parti’den aday olduğu için seçimi AKP’ye karşı kaybeden Yılmaz Kandemir’den geldi. Kandemir, Değirmenci’nin açıklamalarına “CHP, tarihi boyunca Silivri’de, oyları bölen birisi olmadığı sürece seçim kazanmıştır, yine kazanır.” dedi.

CHP İlçe Başkanı Berker Esen: “Bize bir adım gelene biz on adım gideriz”

CHP Silivri İlçe Başkanı Berker Esen de yaptığı bir açıklamada yerel seçimler öncesi birlik beraberlik vurgusu yaparak “Önümüzde bir seçim var. Bu seçimi kazanmak için elbette ki her yol arkadaşımızın sürecin içinde olması lazım ama adımları karşılıklı atmalıyız. Dolayısıyla bize bir adımla gelene biz on adımla gideriz. Seçimi kazanmanın yolu birlik ve beraberlikten geçiyor. Elbette ki bir adayımız olacak ve biz arkasında kenetlenerek, bir liste hazırlayarak seçime gireceğiz. Birbirimize kaybettiren olmamalıyız. Bunu 2019’da acı bir şekilde yaşadık.” dedi.

- Advertisment -