Ana SayfaÖZEL HABERÖZEL HABER | Davos 2023 Zirvesi’ne davet edilen tek siyasetçi Ali Babacan…...

ÖZEL HABER | Davos 2023 Zirvesi’ne davet edilen tek siyasetçi Ali Babacan… Zirvede Türkiye’den iki konuşmacı var: Sanatçı Refik Anadol ve Limak YK Başkanı Ebru Özdemir

2023 Davos Dünya Ekonomik Forumu’nun konuşmacı programı yayımlandı. Bugün (16 Ocak) başlayacak olan zirvede Türkiye’den sadece iki konuşmacı yer alıyor: Sanatçı Refik Anadol ve Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Özdemir. Türkiye’de zirveye dinleyici olarak davet edilen tek siyasetçi ise DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan oldu. Ali Babacan zirveye katılacağını bugün teyit etti.

Bu hafta, 16-20 Ocak tarihleri arasında İsviçre’nin Davos kasabasında düzenlenen geleneksel Dünya Ekonomi Forumu’nun 2023 oturumunun programı ve konuşmacı listesi yayımlandı. Davos’ta konuşma yapacak iki Türkten biri olan Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Özdemir, 19 Ocak tarihinde Çeşitlilik Coğrafyası ve Avrasya’nın Orta Koridoru başlıklı iki ayrı panelde yer alacak. Özdemir’e Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Gürcistan Başbakanı Garibaşvili eşlik edecek.

NFT eserleriyle gündeme gelen sanatçı Refik Anadol ise 17 Ocak’taki Yaratıcı Yapay Zekâ panelinde panelist olacak, ayrıca tek konuk olduğu özel bir söyleşi etkinliğinde konuşmacı olarak yer alacak.

Zirveye dinleyici olarak davet edilen tek Türk siyasetçi ise DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan oldu. Ali Babacan, zirveye katılacağını bugün (16 Ocak) teyit etti.

Zirveye konuşmacı olarak katılacak dünya liderleri arasında Yunanistan Başbakanı Miçotakis, Finlandiya Başbakanı Sanna Marin, İspanya Başbakanı Sanchez, Filipinler Başkanı Marcos, Kore Başkanı Yoon Suk Yeol, AB ve BM üst düzey yöneticileri, Sırbistan Cumhurbaşkanı Vucic, Arnavutluk Başbakanı Edi Rama ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev de bulunuyor.

- Advertisment -