Ana SayfaHaberlerÖZEL HABER | Kraliçe II. Elizabeth’in ölüm haberinin verildiği sırada Birleşik Krallık...

ÖZEL HABER | Kraliçe II. Elizabeth’in ölüm haberinin verildiği sırada Birleşik Krallık İstanbul Başkonsolosluğu’nda Kraliçe’nin tahttaki 70. yılı kutlanıyordu

Kraliçe II. Elizabeth’in ölüm haberinin duyurulduğu sırada Birleşik Krallık İstanbul Başkonsolosluğu’nda günler önceden planlanan bir kutlama vardı. Başkonsolosluk, iş insanlarının, gazetecilerin, diplomatların ve Birleşik Krallık’ta eğitim görmüş Türklerin davet edildiği bir kutlamayla Kraliçe’nin tahttaki 70. yılını, “Kraliçe’nin Platinum Jübile Partisi” adındaki bir etkinlik ile kutluyordu. Kraliçe’nin sağlık durumunun kötüleşmesi üzerine önce etkinliğinin tonu düşürüldü, sonrasında kutlama sırasında ölüm haberi alınınca etkinlik sona erdirildi.

Birleşik Krallık Kraliçesi II. Elizabeth’in ölüm haberi dün (8 Eylül) akşam saatlerinde BBC ve Buckingham Palace tarafından dünya kamuoyuna duyuruldu. Kraliçe’nin ölüm haberinin verildiği sırada Birleşik Krallık İstanbul Başkonsolosluğu’nda Kraliçe’nin tahttaki 70. yılı şerefine “Kraliçe’nin Platinum Jübile Partisi” adında bir kutlama düzenleniyordu.

Kraliçe adına düzenlenecek partinin davetiyeleri 31 Ağustos’ta gönderildi. Kraliçe’nin sağlığının kötüleşmesi üzerine de konsolosluk yetkilileri etkinliğin tonunun düşürüleceğini duyuran bir bilgilendirmeyi davetlilerle paylaştı. Etkinliğe iş insanları, diplomatları, gazeteciler ve Birleşik Krallık’ta eğitim görmüş isimler çağrıldı. Etkinlikte bir kutlama yapılmadı, müzik çalınmadı, Birleşik Krallık ve Türkiye’nin resmi marşları okundu. Etkinlik sırasında Kraliçe’nin ölüm haberini alan konsolosluk yetkilileri etkinliğin sona erdiğini açıkladı ve davetliler bunun üzerine konsolosluğu terk etti. Kraliçe’nin ölüm haberi davetlilere İstanbul Başkonsolosu Kenan Poleo duyurdu, üzüntüsünü ifade eden etkili bir konuşma yaptı.

- Advertisment -