Ana SayfaÖZEL HABERÖZEL HABER | Silivri’de Tokat gibi aday: Partiler Tokatlıları listelere...

ÖZEL HABER | Silivri’de Tokat gibi aday: Partiler Tokatlıları listelere almayınca, Tokatlılar bağımsız aday çıkardı

200 bin nüfuslu İstanbul Silivri’de TÜİK rakamlarına göre 10 bine yakın nüfusu olan Tokatlılar, Cumhur İttifakı ve CHP adaylarının Meclis listelerinde seçilecek sıralarda Tokatlı olmamasına kızdı, protesto için bağımsız belediye başkan adayı çıkardı.

Silivri’de TÜİK rakamlarına göre sayıları 10 bin kişiyi geçen Tokatlılar, mevcut Silivri Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı adayı MHP’li Volkan Yılmaz’ın ve CHP Adayı Bora Balcıoğlu’nun listelerinde seçilecek sıralamada Tokatlı olmamasını protesto etmek için Tokatlı Bağımsız Belediye Başkan Adayı çıkarma kararı aldı. Tokat hemşehri derneklerinin ortak kararı ile ilçede esnaflık yapan ve hiçbir partiye üyeliği olmayan Yunus Arıcı, Silivri İlçe Seçim Kurulu’na bağımsız belediye başkan adaylığı başvurusunda bulundu.

Sosyal medyadan yapılan paylaşımda adaylık kararı “Silivri’de yaşayan Tokatlılar olarak hiçbir siyasi partide yer almadan bağımsız Silivri belediye başkan adayı çıkarma kararı alınmıştır. Bağımsız belediye başkan adayımız Yunus Arıcı’dır. Tüm Tokatlıları bir olmaya, birlik olmaya, Tokatlının gücünü göstermeye davet ediyoruz. Gelecek nesillerimiz için Tokat’ımızın potansiyelini herkes görmeli ve bu durum gelecek için bir uyarı olmalıdır” şeklinde iddialı cümlelerle duyuruldu.

- Advertisment -