Ana SayfaÖZEL HABERÖZEL HABER | Soylu’nun iddiasını ‘reddetmeyen’ diş hekimi AK Parti MKYK yedek...

ÖZEL HABER | Soylu’nun iddiasını ‘reddetmeyen’ diş hekimi AK Parti MKYK yedek üyesiymiş

Süleyman Soylu’nun “Kılıçdaroğlu bir dişçide Pensilvanya ile görüştü” açıklamasındaki dişçinin 2011-2018 yılları arasında Kemal Kılıçdaroğlu’nun başdanışmanlığını yaptıktan sonra 2018’de görevinden ve partisinden istifa edip AK Parti’ye geçen, AK Parti’de MKYK’da yedek üye olarak görev yapan Ali Arif Özzeybek olduğu ortaya çıktı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, katıldığı A Haber canlı yayınında devletin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun telefonlarını dinlemediğini şu ifadelerle anlatmıştı:

“Türkiye Cumhuriyeti devleti eğer Kemal Kılıçdaroğlu’nun telefonlarını dinleseydi kendisinin Pensilvanya ile konuştuğunu kaydederdi. Konuşmadıysa konuşmadım desin. Şu şu kişiyle bir dişçiye gitmedim, Pensilvanya ile konuşmadım desin.”

Soylu’nun açıklamasının ardından iktidara yakın Yeni Şafak gazetesinde yayımlanan haberde (14 Ocak), olayın geçtiği dönemde Kılıçdaroğlu’nun danışmanlığını yürüten dişçi Ali Arif Özzeybek’in, Soylu’nun iddia ettiği görüşmeyi yaptığını reddetmediği kaydedildi.

Yeni Şafak’ta yer alan haberde şu ifadeler kullanıldı:

“Kendisine yöneltilen, ‘Kılıçdaroğlu sizin kliniğinizde hangi tarihte Pensilvanya ile görüştü?’ sorusuna yanıt veren Özzeybek görüşmeyi reddetmeyerek, konu hakkında daha fazla konuşmak istemediğini söyledi.”

Yeni Şafak’ın ‘görüşmeyi reddetmedi’ dediği diş hekimi Ali Arif Özzeybek’in AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu’nda ‘yedek üye’lik yaptığı ve Süleyman Soylu ile çok yakın olduğu ortaya çıktı. 

Özzeybek, 2011-2018 yılları arasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun başdanışmanlığı görevinde bulunmuş, ardından AK Parti’ye katılmıştı.  

- Advertisment -