Ana SayfaÖZEL HABERÖZEL HABER | Yeni Şafak’ın Kılıçdaroğlu-Gülen telefon görüşmesi iddialarının ikisinden Erdoğan, Soylu...

ÖZEL HABER | Yeni Şafak’ın Kılıçdaroğlu-Gülen telefon görüşmesi iddialarının ikisinden Erdoğan, Soylu ve Yeni Şafak çıktı

İçişleri Bakanı Soylu, CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun bir dişçiden Gülen’i arayıp geçmiş olsun dileğinde bulunduğunu iddia etti. Yeni Şafak, görüşmenin zamanıyla ilgili biri 17/25 Aralık sonrası ve ikisi 17/25 Aralık öncesi üç iddia olduğunu yazdı. İddialardan ikisi Ekim 2013 tarihini gösteriyor. Tam da o tarihte Gülen, Zaman gazetesinde ilanlar vererek hastalığı için kendisini arayanlara teşekkür etmişti. Ama o listede Kılıçdaroğlu değil, Başbakan Erdoğan, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu ve Yeni Şafak’ın Ankara temsilcisinin de aralarında olduğu isimler vardı.

A Haber’de katıldığı yayında konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu “Kılıçdaroğlu ‘beni dinliyorlar’ diyor. Türkiye Cumhuriyeti Devleti kendisini dinleseydi, Pensilvanya ile konuştuğunu kaydederdi. Bunu daha önce de söylemiştim. Kılıçdaroğlu desin ki; ‘Biz Pensilvanya’yla bir diş muayenehanesinde konuştuğumuzda, Yurtta Barış Dünyada Barış sözünü konuşmadık. Ben böyle bir şey söylemedim’ desin. ‘O muayenehaneye gitmedim’ desin” demişti.

Yeni Şafak gazetesi bugün bu geçmiş olsun telefonuyla ilgili üç iddiayı manşetine taşıdı.

Gazetenin haberindeki iddialara göre telefon görüşmelerinden ikisi 17/25 Aralık’tan önce, biri sonra gerçekleşmiş.

Gazetenin, “Soylu’nun gündeme bomba gibi düşen sözlerinin izini sürdük ve 3 ayrı iddiaya ulaştık” diyerek verdiği iddialar şöyle:

“Birinci iddiaya göre CHP lideri Kılıçdaroğlu 17/25 Aralık kumpası sonrası hasta olduğu iddia edilen FETÖ elebaşı Gülen’e geçmiş olsun dileklerini iletmek istedi. FETÖ ile irtibatı olan danışmanları aracılığıyla Pensilvanya ile bağlantı kurdu. Pensilvanya’da telefona bakan örgüt üyesi, Gülen’in müsait olmadığını, konuşamayacağını, kendini iyi hissetmesi halinde arayacaklarını belirtti. Görüşmeden bir süre sonra Kılıçdaroğlu daha önce randevu aldığı diş hekimine gitti. Muayenehanedeyken bir telefon geldi. Telefonun diğer ucundaki kişi, Gülen’in görüşmek istediğini aktardı. Ardından görüşme başladı. Kılıçdaroğlu, Gülen’e geçmiş olsun dileklerini iletti.

“İkinci iddia, Kemal Kılıçdaroğlu’nun FETÖ elebaşıyla görüşmek istediği, ancak görüşemediği yönünde. Yine iddiaya göre 17/25 Aralık kumpasından yaklaşık 2 ay önce Kılıçdaroğlu, CHP Genel Merkezi’nden, FETÖ’nün önemli isimlerinden Mustafa Yeşil’in verdiği numaradan Pensilvanya’yı aradı. Fakat ‘ilaç aldığı için konuşacak durumda olmadığı’ söylendi. Bu durum üzerine Kılıçdaroğlu, Mustafa Yeşil’le konuşup ‘geçmiş olsun’ dileklerini sundu.

“Son iddiaya göre de Kılıçdaroğlu, Hüseyin Mercan ve Mustafa Yeşil ile bir klinikte buluştu. Diş kliniğindeki buluşma yine Ekim 2013 yılında. Mustafa Yeşil, görüşmede o dönem kapatılması görüşülen dershaneler konusunu gündeme getirip hükümeti şikayet etti. Kılıçdaroğlu ise ziyarette hasta olduğu iddia edilen Fetullah Gülen için ‘geçmiş olsun’ dileklerini ileterek ‘sizinle bir sorunumuz yok’ mesajı verdi.”

Yeni Şafak’ın 17-25 Aralık’tan iki ay önce ve Ekim 2013’te yapıldığını iddia ettiği geçmiş olsun telefonu iddiası akla 24 Ekim 2013’te Zaman gazetesinde yayımlanan Fethullah Gülen’in teşekkür ilanını getirdi.

Gülen, geçirdiği rahatsızlık sebebiyle kendisini arayan siyasetçiler, işadamları ve gazetecilere yayımladığı iki ilanla teşekkür etmişti.

Birinci teşekkür ilanı Başbakan Erdoğan’la başlıyor, bakanlar, AK Parti genel başkan yardımcıları CHP, MHP, BDP yöneticileriyle sürüyor.

Listede telefonla aradığı için Gülen’in teşekkür ettiği isimlerden biri de dönemin AK Parti genel başkan yardımcısı Süleyman Soylu.

Listede, telefonla arayarak Gülen’e geçmiş olsun dileklerini ileten gazeteciler de vardı. Bu isimlerden biri de dönemin Yeni Şafak Ankara temsilcisi Abdülkadir Selvi’ydi.

İlanda CHP’den teşekkür edilen isimler arasında Erdoğan Toprak ve Gürsel Tekin de var. Ama genel başkan Kılıçdaroğlu yok.

Gülen ikinci ilanında Cumhurbaşkanı Gül başta olmak üzere Meclis başkanı, sivil toplum ve iş dünyasından isimlere teşekkür etmişti.

- Advertisment -