Ana SayfaHaberlerÖzer Sencar: “Babacan, Erdoğan’dan yüksek çıktı, HDP ve CHP’nin desteğini alırsa şansı...

Özer Sencar: “Babacan, Erdoğan’dan yüksek çıktı, HDP ve CHP’nin desteğini alırsa şansı var”

Metropoll Araştırma Şirketi Başkanı Özer Sencar: “‘Erdoğan mı Ali Babacan mı’ dediğimizde Ali Babacan yüksek çıktı”, “Ali Babacan’ın adaylık için kendisini hazırladığını düşünüyorum, Eğer HDP ve CHP’nin desteğini alırsa şansı var.”

Medyascope YouTube kanalında Ruşen Çakır’ın sorularını yanıtlayan Metropoll Araştırma Şirketi Başkanı Özer Sencar, “Ali Babacan mı Erdoğan mı?” diye sordukları ankette Ali Babacan’ın önde çıktığını belirtti. CHP ve HDP’nin destek vermesi halinde Ali Babacan’ın kazanma ihtimalinin olduğunu öne süren Sencar şunları söyledi:

“Biz Ali Babacan’ı ölçtük. Bir tanesini kendileri istediği için, bir tanesini de biz kendimiz istedik. ‘Erdoğan mı Ali Babacan mı’ dediğimizde Ali Babacan yüksek çıktı. Hatta bu ay tekrar ölçmeyi de düşünüyorum. Ocak ayında ‘anlaşılamazsa aday olacağım’ diye telaffuz ettiği için ölçeceğiz. Ama Ali Babacan’ın başarılı olabilmesi için güçlü bir desteğe ihtiyacı var. Bu desteğin arasında Kılıçdaroğlu, İmamoğlu ve Demirtaş’ı da saymak mümkün.

“Kürtlerin veya HDP’lilerin en yüksek destek vereceği kişi Ali Babacan’dır”

“Ali Babacan, bir şekilde adaylık fırsatının önüne gelebileceğini düşünerek bu konuşmayı [‘anlaşılamazsa aday olacağım’] yaptı ve Kürtlere ve demokratlara mesaj verdi. Benim kanaatim, şu anda Kürtlerin veya HDP’lilerin en yüksek destek vereceği kişi Ali Babacan’dır.

“İmamoğlu’nun net bir duruşu yok”

“Buradaki desteği İmamoğlu’ndan da fazla olabilir çünkü İmamoğlu’nun demokratik değerler, özgürlükler konusunda bir CHP’li olarak çok açık, net bir duruşu yok. Yani bunlara pozitif bakabilir ama bunları deklare etmiş değil.”

- Advertisment -