Ana SayfaHaberlerÖzgür Özel: “2023'te hiçbirimizin masum olmadığı bir süreçle o büyük umudu kaybettik”

Özgür Özel: “2023’te hiçbirimizin masum olmadığı bir süreçle o büyük umudu kaybettik”

Özel, 2023 Cumhurbaşkanlığı seçimleriyle ilgili konuştu: “2023'te burada detaylarını tartışmanın artık geride kaldığı, kolektif bir başarısızlıkla, hiçbirimizin masum olmadığı bir süreçle o büyük umudu kaybettik.”

CHP lideri Özgür Özel, “21’inci Yüzyılda Yeni Sosyal Demokrat Belediyecilik Paneli”nde konuştu.

Özel’in konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

“Geçen sene Mayıs ayında hepimiz çok umutluyduk, sonra da hep beraber çok üzüldük. Biz üzüldük ama bize oy verenler, bize güvenenler, Cumhuriyet’in 100’üncü yılında ülkeyi yönetecek yönetimin, ikinci yüzyılın ilk iktidarının birinci yüzyılın iktidarını kuranlar tarafından yapılmasını isteyenler bizlerden çok daha fazla üzüldüler. Öyle büyük bir duygusal kopuş yaşadılar ki, dünyadaki bütün otoriter liderlerin en sevdiği ortam oluşmuştu. Muhalifler küsmüştü, muhalifler birbirleriyle bile konuşmak istemiyorlar, televizyon izlemek istemiyorlar ve kesinlikle sandığa gitmek istemiyorlardı.

“O günlerde umutsuzluğa, bu üzüntünün pekişmesine ya da bu üzüntüye duyarsız kalıp da hiçbir şey yokmuş gibi davranıp, bu üzüntünün kalıcılaşmasına, kopuşun yerleşmesine izin vermemek gerekiyordu. Onun için CHP’de yeni bir süreç, bir özeleştiri, bir tartışma ve öneri dönemi yaşadık. Biz, bunun adına ‘değişim’ dedik. Değişimin yüzyılı, yüzyılın değişimi diye ifade ettiğimiz ve 100. yıla CHP’nin her yönüyle değişerek, tartışarak ve kimseyi dışlamadan ve vefasızlık etmeden ama özeleştiri yaparak ilerlemesi gerektiğini tartıştık ve hayata geçirdik. 

“Meclis’in yasama yetkisinin bir kısmına el konulduğu, yargının atamalarından kararlarına, bir siyasi iktidarın egemen olduğu bir süreçte, 2019 yılında bir fırsat ele geçti.

“2023’e o umutla gittik ama 2023’te burada detaylarını tartışmanın artık geride kaldığı, kolektif bir başarısızlıkla, hiçbirimizin masum olmadığı bir süreçle o büyük umudu kaybettik ve biraz önce tarif ettiğim duygular hakim oldu. Şimdi, bir kez daha halkın öngörüsü, milletin feraseti, bu orantısız gücü yerelden ve neredeyse o güce denk bir biçimde dengeledi.”

- Advertisment -