Ana SayfaHaberlerÖzgür Özel, “DEM, AK Parti’yle görüşüyor” dedi, Tuncer Bakırhan tepki gösterdi: “Özgür...

Özgür Özel, “DEM, AK Parti’yle görüşüyor” dedi, Tuncer Bakırhan tepki gösterdi: “Özgür efendi Ergenekonculara mı hizmet ediyorsunuz. Hadi oradan işine bak.”

CHP ve DEM Parti, yerelde “kent uzlaşısı” adıyla seçim işbirliği yaptı ama genel başkanlar düzeyinde polemik başladı. Özgür Özel’in “DEM Parti’nin gerekirse bize kaybettirmek üzerine bir stratejisi var” sözlerine, DEM eş başkanı Tuncer Bakırhan tepki gösterdi. “Özgür efendi, CHP, Kürdistan’ın her ilinde ilçesinde aday çıkarttı. Siz buradan aday çıkararak Ergenekonculara mı hizmet ediyorsunuz, AKP-MHP ile iş mi tuttunuz? Hadi oradan işine bak.”

CHP ile DEM Parti, “kent uzlaşısı” diye adlandırılan model çerçevesinde birçok noktada iş birliği yaptı.

Ancak CHP lideri Özgür Özel’in “DEM, 1 Nisan sonrasına dönük AK Parti’yle görüşmeler yapıyor” sözleri tartışma yarattı. Özel, gazetecilerle buluşmasında şunları söylemişti:

“Görünürde baktığımız da DEM Parti’nin izlediği strateji de; milletvekillerinden okuduğumuz sözcüleri tarafından yalanlanmayan bir şekilde, AK Parti’yle 1 Nisan sonrasına yönelik, yani kayyum atama meselesi başta olmak üzere çeşitli görüşmeler yapılıyor. Bize kazandırmak değil, gerekirse kaybettirmek üzerine bir strateji var, bu çok ortada.”

“Siz buradan aday çıkararak Ergenekonculara mı hizmet ediyorsunuz?”

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, Hakkari Yüksekova’da seçim bürosu açılışında yaptığı konuşmada Özel’e cevap verdi.

Bakırhan şöyle konuştu:

“Özgür efendi diyor ki ‘DEM Parti AKP ile iş birliği yaptı muhalefete kaybettirmek için’ Kürdistan’ın her ilinde her ilçesinde CHP aday çıkardı mı, çıkardı. Öyle mi, Hakkari’de çıkardı mı çıkardı. Biz Hakkari’de kimle yarışıyoruz. AKP, MHP, Ergenekon ve Kurt ittifakıyla yarışıyoruz. Şimdi biz soruyoruz Özgür Özel’e. Siz buradan aday çıkararak Ergenekonculara mı hizmet ediyorsunuz, AKP-MHP ile iş mi tuttunuz?”

- Advertisment -