Ana SayfaHaberlerÖzgür Özel: Yandaş basında 100 dendi, 53 gözaltı kararı çıktı, belki bir...

Özgür Özel: Yandaş basında 100 dendi, 53 gözaltı kararı çıktı, belki bir elli daha hazırlıyorlardır!

Özgür Özel: "Yandaş basında 100 dendi, 53 gözaltı kararı çıktı, belki bir elli daha hazırlıyorlardır! Gözaltına alma operasyonları artık cumartesi sabahları olabilir; borsa kapalı, piyasalar az etkilensin kaygılarıyla. Delil bulamadıkça deliriyorlar."

CHP lideri Özgür Özel, gazeteci Murat Yetkin’e konuştu. Yetkinreport’ta yayımlanan mülakattan öne çıkanlar şöyle.

“Çarşamba günü Kanal İstanbul bölgesinde, muhtemelen Bahçeşehir’de mitingimiz olacak” diyen Özel, programını şöyle aktardı:

“Perşembe günü 1 Mayıs. Son dakika değişiklik olmazsa DİSK, KESK, TMMOB ve TTB ile Kadıköy’de olacağım. Ama Türk-İş mitingine de CHP olarak katılacağız. Eğer sendikalar Taksim deseydi, biz de Taksim derdik. 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, İşçi Bayramı. Bir siyasi partinin işçi sendikalarından rol çalması doğru olmazdı. O nedenle Kadıköy dedik.”

“Yandaş basında 100 dendi, 53 gözaltı kararı çıktı, belki bir elli daha hazırlıyorlardır!”

Dünkü gözaltı dalgasının iktidara yakın medyada 100 kişi olarak önceden duyurulduğuna dikkati çeken Özel, “Nitekim Cumartesi sabahı 53 gözaltı kararı çıktı; belki bir elli daha hazırlıyorlardır” dedi.

“Gözaltına alma operasyonları artık cumartesi sabahları olabilir”

Özel, “Gözaltına alma operasyonları artık cumartesi sabahları olabilir; borsa kapalı, piyasalar az etkilensin kaygılarıyla” tahmininde bulundu; “Delil bulamadıkça deliriyorlar” diye ekledi.

Bir kez daha erken seçim çağrısı yapan Özel, “Cumhurbaşkanı adayımız içeride de olsa dışarıda da olsa adayımız Ekrem İmamoğlu’dur. Artık kendisinin dahi çekilme hakkı yok adaylıktan, halk onu aday görmek istiyor. Geri adım atmıyoruz” dedi.

“Demokrasinin, özgürlüğün pazarlığı mı olur?”

Özel, “hükûmetle tutuksuz yargılama pazarlığı iddiası” hakkında da şunları söyledi:

“Öyle pazarlık filan yok. Varıp Erdoğan’dan erken seçim ya da İmamoğlu’nun özgürlüğünü dilenecek halim de yok. Demokrasinin, özgürlüğün pazarlığı mı olur? Ben üstüme düşeni yapıyorum. Benim üstüme düşen, şehir şehir, medyan meydan dolaşıp halka gerçekleri anlatmak. Ona da devam edeceğiz.”



- Advertisment -