Ana SayfaHaberlerDünyaParasını çekmek için otomatik silahla bankayı basan Lübnanlı halk kahramanına dönüştü

Parasını çekmek için otomatik silahla bankayı basan Lübnanlı halk kahramanına dönüştü

42 yaşındaki Lübnanlı Bassam al-Sheikh Hussein 11 Ağustos’ta Lübnan’ın başkenti Beyrut’ta bulunan Federal Banka’nın bir şubesini otomatik silahla basmış, banka hesabındaki 210 bin doları babasının hastane masrafları için çekmek istemişti. Guardian’a konuşan, 2019’dan beri yabancı döviz mevduatlarından ancak kısıtlı olarak para çekebilen Lübnanlılara göre Bassam al-Sheikh Hussein bir halk kahramanına dönüştü.

Lübnanlılar, büyük iktisadi krizin başladığı 2019’dan beri banka hesaplarındaki döviz mevduatlarından her ay ancak iki haneli rakamlarda yabancı döviz çekebiliyor.

Babasının hastane masraflarını ödemek için hesabındaki 210 bin doları çekmek isteyen 42 yaşındaki Lübnanlı Bassam al-Sheikh Hussein sonunda cinnet geçirdi ve otomatik silahla Federal Banka’nın Beyrut’taki şubesini bastı. Rehinelerin yemek yemesine izin veren, hesabından 30 bin dolar çekmesi karşılığında eylemini sonlandıran saldırgan tutuklandı.

Olay yerine gelen halk ise Bassam al-Sheikh Hussein’e destek verdi. Lübnanlı Ghassan Moula “O gerçek bir hırsız değil. Hakkı olanı istiyor. Liderlerimiz Merkez Bankası’nın yardımıyla milyarca doları İsviçre bankalarına gönderdi, biz burada acı çekiyoruz. Her Lübnanlı bunu yapmak istiyor” dedi.

Ahmed Yatoum adlı Lübnanlı ise Bassam al-Sheikh Hussein’e şöyle destek verdi: “Hiç kimse yanlış bir şey yaptığını söylemeyecek. Çaresiz insanlar çaresiz şeyler yapar. Askerler, polis dahil herkes onun gibi.”

Saldırgana destek vermek isteyen halk bankanın etrafında toplandı ve destek sloganı attı.

- Advertisment -