Ana SayfaHaberlerParktaki cinayet sonrası Altındağ’da tehlikeli gerilim

Parktaki cinayet sonrası Altındağ’da tehlikeli gerilim

Ankara’nın Altındağ ilçesine bağlı Önder Mahallesi’ndeki bir parkta Suriyeli Yahya A. ve Muhammed A. ile Emirhan Yalçın ve Ali Yasin Güler arasındaki tartışma cinayetle bitti. Bıçakla Emirhan Yalçın’ı öldüren Yahya A. yakalandı ama olay 50 bin Suriyelinin yaşadığı mahalleyi karıştırdı. Kalabalık gruplar sokaklarda Suriyeli avına çıktı, çoğunlukla Siteler’de çalışan Suriyeliler işlerine gitmeyerek evde kaldı.

Dün akşam (10 Ağustos) Ankara’nın Altındağ ilçesinde bulunan Önder Mahallesi’nde bir parkta gençler arasında başlayan kavga kanla bitti.

Parkta oturan Emirhan Yalçın ve Ali Yasin Güler ile akraba olan yabancı uyruklu Yahya Abdo ve Muhammed Abdo, bir anda tartışmaya başladı.

İddiaya göre, tartışma bir laf atma olayı sonucunda başladı.

Kavgaya dönen olayda Yahya Abdo, yanında bulunan bıçakla, Emirhan Yalçın ve Ali Yasin Güler’i bıçaklayarak kaçtı. Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Göğsünden aldığı bıçak darbesiyle ağır yaralanan Emirhan Yalçın, olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından ambulansla Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne, Ali Yasin Güler de Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı.

Yalçın, bugün yapılan tüm müdahaleye rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Hastanede tedaviye alınan Güler’in ise sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

Kavgaya karışan Yahya Abdo ile akrabası Muhammed Abdo, polis tarafından gözaltına alınıp adliyeye sevk edildi.

Şüpheliler savcılık sorgularından sonra ‘tasarlayarak öldürme’ suçundan tutuklanmaları talebiyle sulh ceza hakimliğine sevk edildi. İki isim, Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğince tutuklandı.

Olayın ardından mahalleliler sokağa çıkarak Suriyelileri protesto etti. Ellerine aldıkları sopa ve bıçaklarla sokağa inen mahallelilere karşı polis ekipleri Suriyelilerin evlerinden çıkmamaları yönünde anonslarda bulundu. Ayrıca emniyet mensupları tarafından Suriyelilerin önde gelen isimlerine evde kalmalarına yönelik haber gönderildi.

Kalabalık, Kaymakam Cumali Atilla’nın da araya girmesiyle sakinleştirildi.

Mahallede yaşayan Suriyeliler bugün işlerine gitmezken, ekmek ve su gibi ihtiyaçlarını karşılamak için dahi sokağa çıkamadı.

Yaklaşık 50 bin Suriyelinin yaşadığı Önder Mahallesi’nde dükkanların çoğunda Arapça tabelalar bulunurken, Suriyeli nüfusun çoğu Siteler bölgesinde Türklerle yan yana çalışıyor.

Bugün (11 Ağustos) gün boyunca sessizliğe bürünen mahallede polis ekipleri geniş güvenlik önlemleri alırken, akşam saatlerinde mahalleliler sokağa çıkmaya başladı.

https://twitter.com/sufii_/status/1425536696565866511?s=20

Ankara’da sokağa çıkan vatandaşlar Suriyelilerin evlerine, iş yerlerine saldırıda bulundu. Suriyelilere ait olduğu iddia edilen arabalara zarar verildi.

- Advertisment -