Ana SayfaHaberler"Parti içinde Kemalciler Ekremciler diye bir ayrım olmaya, hatta büyümeye başladı”

“Parti içinde Kemalciler Ekremciler diye bir ayrım olmaya, hatta büyümeye başladı”

Gazeteci Murat Sabuncu, T24’te bugün (10 Ocak) kaleme aldığı yazısında, “CHP içinde ağırlığı olan önemli bir partili” diye tanımladığı bir kaynağın “Hem parti hem seçimlerin geleceği için endişem var” diyerek dile getirdiği görüşlerini aktardı.

Bu CHP’li şunları anlatmış Sabuncu’ya:

“Parti içinde cumhurbaşkanlığı adaylığı için Kemalciler Ekremciler diye bir ayrım olmaya, hatta büyümeye başladı. Genel merkezde, il örgütlerinde, belediyelerde… Bunu hem parti hem seçimlerin geleceği açısından riskli buluyorum. Hele bir de Kemal Bey aday olur, daha önce söz verdiği gibi parti genel başkanlığından ayrılırsa durum daha da karışır. Çünkü CHP tüzüğünün görevin boşalması başlıklı 24. Maddesi’nin 2. bölümü ‘kurultay en geç 45 günde toplanır’ diyor. O zaman cumhurbaşkanlığı yarışından çok parti genel başkanlığı yarışı bile yapılabilir.”

CHP’li kaynağın işaret ettiği parti tüzüğünün 24. maddesi şöyle:

“Genel Başkanlık boşaldığında, Parti Meclisi yeni Genel Başkanı seçmek için kurultayı en geç (45) gün içinde toplantıya çağırır. Bu süre içinde Genel Başkanlık görevleri, Parti Meclisi’nde belirlenen Genel Başkan Yardımcısı tarafından yürütülür.”

Sabuncu, Kılıçdaroğlu’nun 2018’deki sözlerini hatırlatarak, bu yarışın kaçınılmaz olduğunu da söylüyor:

“Kemal Kılıçdaroğlu 2018 seçimlerine giderken ‘Bana göre partili cumhurbaşkanı olmamalı. Genel başkan olarak aday olmayacağımı aylar önce söylemiştim’ diye konuşmuştu. Yani aday olursa partide bir genel başkanlık yarışının başlaması kaçınılmaz.”

- Advertisment -