Ana SayfaHaberlerPeker’den Ankara Emniyet Müdürü’ne: “Geçmişte bana yakınsın diye sürgüne yollanmadın mı? Toplattırdığın...

Peker’den Ankara Emniyet Müdürü’ne: “Geçmişte bana yakınsın diye sürgüne yollanmadın mı? Toplattırdığın rüşvet paralarını anlatacağım”

Son HSK kararnamesiyle Ankara Başsavcıvekili Alpaslan Tufan’ın görev yerinin değiştirilmesinin arkasında Ankara Emniyeti’nin Sedat Peker'le ilgili başlatmak istediği bir soruşturmanın olduğu ileri sürüldü. DW Türkçe’den Alican Uludağ’ın haberine göre, Sedat Peker’in videolarında Mersin Limanı’nın uyuşturucu trafiğinin merkezi olduğunu iddia etmesi üzerine Soylu’nun isteğiyle Ankara Emniyeti Mersin Limanı’na yönelik bir operasyon yapmak istedi. Ama Başsavcıvekili Tufan yetkinin Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı'nda olduğunu söyleyerek buna izin vermedi. Ankara İl Emniyet Müdürü Yılmaz’ın bu durumu Bakan Soylu’ya ilettiği ve Soylu’nun da Tufan’ın görev yerinin değiştirilmesi için kulis yaptığı iddia edildi. Haberin yayımlanmasının ardından Sedat Peker, “Deli Çavuş” Twitter hesabından Ankara İl Emniyet Müdürü Yılmaz’ı hedef alan açıklamalar yaptı: “Servet Yılmaz, akrabanın hatırı için sana hiç dokunmuyordum. Sana sözüm olsun, toplattırdığın tüm rüşvet paralarının kimlerde olduğunu ayrıca da neler yaptığını tüm dünyaya anlatacağım.”

DW Türkçe’den Alican Uludağ’ın haberine göre, Ankara Başsavcı vekili Alpaslan Tufan’ın görev yerinin değiştirilmesinin arkasında Sedat Peker’le ilgili bir soruşturmanın olduğu öne sürülmüştü.

İddiaya göre Ankara Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu Mersin Limanı’nda yakalanan uyuşturucular üzerinden hedef alan Sedat Peker’le bağlantılı olduğu söylenen bir grubu Mersin’de uyuşturucu iddiasıyla izlemek istedi.

Konu soruşturmaya dönüşmesi için Tufan’ın önüne getirildi. Ancak Başsavcı Vekili Tufan, buna usulü gerekçelerle izin vermedi. Emniyet ve adliye kulislerine göre; Tufan, suç yerinin Mersin olduğunu belirterek yetkinin Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı’nda olduğunu kaydetti. Başsavcı vekili Tufan’ın bu konuda yetkinin Mersin’de olduğunu belirterek usulü gerekçelerle soruşturmaya karşı çıktı.

Alican Uludağ’ın aktardığı kulislere göre bu durum, Ankara Emniyet Müdürü Servet Yılmaz aracılığıyla İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya iletildi. Soylu’nun da Tufan’ın görevlen alınması yönünde iktidar içinde kulis yaptığı iddia edildi.

DW Türkçe’nin haberinin ardından “Deli Çavuş” Twitter hesabından paylaşımlar yapan Peker, Ankara İl Emniyet Müdürü Yılmaz’a hitaben şunları söyledi:

“Ankara Emniyet Müdürü Servet Yılmaz, akrabanın hatırı için sana hiç dokunmuyordum. Benim Mersin’de hangi yakınım var da, ona uyuşturucu takibi yapıp, benim ismimi o dosyaya karıştıracaksın? Geçmişte bana yapılan suç örgütü operasyonunda, bana yakınsın diye seni sürgüne yollamadılar mı?”

Yılmaz’ın bir akrabası aracılığıyla kendisine haber göndererek, anlattığı olaylarda adının geçmemesini istediğini söyleyen Peker sözlerine şöyle devam etti:

“Sana sözüm olsun, toplattırdığın tüm rüşvet paralarının kimlerde olduğunu ayrıca da neler yaptığını tüm dünyaya anlatacağım. Ortak dostumuz avukata demiyor muydun; ‘İyi ki Sedat Peker’in yüzünden geçmişte sürgün yedim. FETÖ’cüler gittikten sonra bu sayede önüm açıldı’ deyip, gülmüyor muydun?”

Peker, daha önce kendisine yakın olduğunu söylediği Yılmaz için “Elbet devran döner. Seni cezaevlerinde göreceğim. O çaldığın paraları da yiyemeyeceksin.”

- Advertisment -