Ana SayfaHaberlerPeker’den Kutlu Adalı cinayeti itirafları: “Halloldu o iş”

Peker’den Kutlu Adalı cinayeti itirafları: “Halloldu o iş”

Sedat Peker, yedinci videosunda 1996’da Lefkoşe’de evinin önünde faili meçhul bir cinayete kurban giden gazeteci Kutlu Adalı cinayetiyle ilgili bildiklerini anlattı: “Korkut Eken, ‘Kıbrıs’ı Rumlara satmak istiyor, bana iki tane profesyonel lazım’ dedi. Kardeşimi verdim. Birlikte Kıbrıs’a gittiler. Denk gelinemedi. Sonra orada bunlara bağlı olan başka bir ekip öldürmüş. Karşılaştık Korkut abiyle. ‘Abi’ dedim. ‘Halloldu o iş’ dedi.”

Sedat Peker, yedinci videosunda Süleyman Soylu’ya cevap verdi, Bilali Yıldırım’ın oğlu ile ilgili iddialarda bulundu ve faili meçhuller dosyasını açtı.

Bunlardan biri bizzat tanık olduğu bir cinayetti: İlk videosunda anlatacağını söylediği Kıbrıslı gazeteci Kutlu Adalı’nın cinayeti.

Yeni Düzen gazetesi yazarı gazeteci Kutlu Adalı, 6 Temmuz 1996’da Lefkoşe’deki evinin önünde ‘faili meçhul’ siyasi bir cinayetle öldürülmüş, cinayetle ilgili AİHM Türkiye’yi yeterli soruşturma yapmadığı için eleştirmiş ama cinayetin sırrı 25 yıldır çözülememişti.

Peker, Adalı cinayetiyle ilgili MİT’ten emekli olduktan sonra1993 yılında dönemin Emniyet Genel Müdürü Mehmet Ağar’ın daveti üzerine Emniyet Genel Müdürlüğü’nde çalışmaya başlayan emekli Yarbay Korkut Eken’i işaret etti, cinayeti Eken’in önce kendisine teklif ettiğini söyledi.

Macintosh HD:Users:yildirayogur:Desktop:Ekran Resmi 2021-05-23 11.17.15.png
Kutlu Adalı, 1996 yılında evinin önünde öldürülmüştü.

Macintosh HD:Users:yildirayogur:Desktop:kutluadali.jpg
Lefkoşe’de Kutlu Adalı’nın cenaze töreni.

Peker’in anlattıklarının dökümü şöyle:

“1996’da Kutlu Adalı’nın cinayetine değineceğiz dedik, söz namus. Belki bunu anlattığımda biraz şey olacaksınız, bizim devletimizle hiç bir alakası yok. Bi o zaman Korkut Eken, Mehmet Ağar hep beraberiz. Korkut abinin odası Mehmet Ağar’ın odasının yanında. Çok iyi dinleyin burayı. Çok iyi. Genciz, vatanseveriz, işte şu PKK’ya yardım ediyor ama genelde bana işadamlarını yönlendiriyorlar, faili meçhullerden ziyade. Bana dedi ki “Kıbrıs’ta bir adam var”, “Evet abi” dedim.  “Bu” dedi “Kıbrıs’ı Rumlara satmak istiyor.” Çocuğuz, genciz zaten. Bizi bir doldur boşalt, bir doldur boşalt.  “Bana iki tane profesyonel” dedi. “Abi ben öz kardeşimi vereceğim sana” dedim, “öz kardeşimi”. Evet. Atilla Peker’i dedim. Çok iyidir dedim bu işte, uzmandır. Sokaklardan yetişmiş. THY uçak biletleri hardisklerini atmıyor.  Bir arkadaşımdan öğrenmiştim. Tüm harddiskler geçmişten bu yana tüm bilet satışlarının olduğunu öğrenmiştim. Biletlerden bakababilirler. Korkut Eken, Atilla Yıldırım, bu cinayetten ne kadar öce gittiler. Ancak. Allah’a yemin olsun, yüce Allah o insanın kanını bize nasip etmedi. Adam namuslu adam, bugünleri görmüş adam bunun için çalışmış. Rumlara ülkeyi satacağı yok adamın. Hep böyle yapıyorlar, vatanseverlik, milleti çoşturuyorlar, herkesi birbirine sokuyorlar. Allah’a yemin olsun aradan zaman geçti. Döndüler üç dört gün sonra. Denk gelinemedi. Korkut abiyle konuştuk. Dedi “Tekrardan gideceğiz.” Sonra orada bunlara bağlı olan başka bir ekip öldürmüş. Karşılaştık Korkut abiyle. “Abi” dedim. “Halloldu o iş” dedi.  Atilla Peker, kanser ameliyatı oldu, evde yatıyor. Namuslu adamdır o, benim biraderim korkmaz. Doğruyu anlatır. Hem ben öldürsek öldürdük derdim. Çünkü zaman aşımına girdi, hiçbir hukuki kaidesi yok. Birşeyden korktuğum için değil. Ancak Allah’a yemin olsun, Kuran’a yemin olsun böyle oldu. Orada bir yeri soymuşlar, onla ilgili çalışma yapıyor. Kumar şeyinin, uyuşturucu şeyinin gitgide Kıbrıs’ı ele geçirdiğini… bunla ilgili çalışma yapıyor, “Kıbrıs’ı Rumlar’a sattı”. Adam Denktaş’la zaten mücadele arkadaşı. Sonra fikirleri biraz farklılılaşıyor. Hep devlet için yapıyor, hep devlet için. Kadıncağızın mücadelesini, eşinin ben hep uzaktan izledim. Avrupalara müracatlar etti, onu etti, bunu etti. Şimdi diyecekler ki niye anlatmadın? Neyi anlatayım? Sen gördüğün herşeyi anlatıyor musunuz? Hepimiz birbirimizin aynısıyız. Şimdi anlatacağım, daha neler yaşayacağız.

Macintosh HD:Users:yildirayogur:Desktop:Ekran Resmi 2021-05-23 11.27.37.png
1993’de Ağar’ın davetiyle Emniyet Genel Müdürlüğü’nde çalışan emekli yarbay Korkut Eken, Susurluk Davası’nda 2.5 yıl hapis yatmıştı. Ağar ve Eken, geçen yıl Bodrum Yalıkavak Marina’da birlikte poz vermişlerdi.

“Uyuşturucu işi yapanlar Ağar’ın arkadaşlarıydı, sonra onları temizletti”

Kaç kişi böyle gitti. Bu Mehmet Ağar var ya Mehmet Ağar. Emniyet müdürlüğü dönemind en iyi arkadaşları Behçet Cantürk, Hüseyin Baybaşin, Savaş Buldan… Tüm uyuşturucu işi yapanlar bunun arkadaşı. Kürt işadamları diyorlar ya hayır, uyuşturucu işi yapıyorlardı. Hepsinden para aldı, hepsinden. Her işlerini hallediyordu. En son siyasete girip… hayali cumhurbaşkanlığıydı, göbek bağını oraya gömmüşler, bir hikayesi var. Süleyman beyin koruma müdürü mü ne babası. Hikaye böyle. Oraya çıkarken adam tüm geçmişini temizlemek için MGK’ya bir sunum yaptı.  Tansu Hanım, onu ikna etti. MGK’dan devletler gelecekleri için böyle eylemler yapabilirler diye bir karar çıkartırıp sınra başladılar hepsini öldürmeye. Vallahi vatan millet için yapmadı ya. Yemin ediyorum, onun için yapmadı. Kendi geçmişini temizlemek için, vallahi Fouche’den daha tehlikeli.

Uğur Mumcu cinayeti: “Katiller en önce gelir”

Uğur Mumcu görüşüne katılırsınız katılmazsınız, bence şehittir. yahu namuslu adamdı, şerefli adamdı, herşeyden önce dürüsüt adamdı, neden öldürüldü? Öldürüldüğünde yazdığı yazılara bakın, terörden beslenen terör lordları, bunun üzerine çalışma. Hep terör bölgelerinde uyuşturucu tarlaları, satışları olur, hep ama.  Ve silah ticareti. Uğur Mumcu şehit ediliyor yanına ilk gelen kim? Katiller en önce gelir;  Mehmet Ağar.

Eşine diyor ki, ben gıyaben tanıyorum dünyanın en iyi insanı “ben diyor buradan bir tuğla çekersem devlet aşağı çöker” bu meşhur sözdür, devletin içinde yaşayanlar bunu bilirler.  Şimdi Uğur Mumcu temiz adam, saf adam, tek başına bir adam. Bende o şansları daha tutturamadılar, tutmaz oğlum.

“Abi adam Çorumlu nasıl PKK’lı olur”

Derin PKK da var, sakın unutmayın, bir gün bunu uzun uzun anlatacağım. Bu işlerin bitmesini istemeyen… bizim askerimiz, bizim mehmetçiğimiz dünyanın en şerefli insanları onlar bizim başımızda bizim devletimiz… Ama Mehmet Ağar’ın yaptığı her şey kendi cebi içindi, gördüm, yaşadım. Bana iş adamını arattırıyorlardı, “Adam PKK’ya para veriyor”, ortak dostumuz, “Ya abi adam Çorumlu nasıl PKK’lı olur, “Ya veriyormuş.” Sonra adamı biz arayıp, küfür-kafir. Sonra adamların yanına gidiyor, iki James Bond çanta parayla.. tabii ya.

- Advertisment -