Ana SayfaHaberlerPentagon: Suriye’de gerçekleşen son hava saldırıları ABD personelinin güvenliğini tehdit ediyor

Pentagon: Suriye’de gerçekleşen son hava saldırıları ABD personelinin güvenliğini tehdit ediyor

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), Türkiye’nin Suriye’deki son hava saldırılarının “Amerikan personelinin güvenliğini doğrudan tehlikeye attığı” uyarısı yaptı.

Pentagon’dan yapılan yazılı açıklamada “Suriye’nin kuzeyi, Irak ve Türkiye’de tırmanan gerilimden derin endişe duyuyoruz. Bu, IŞİD’i yenmek için yıllardır süren mücadeleyi de tehlikeye atıyor” ifadeleri kullanıldı.

“Dahası, koordine edilmeyen askeri eylemler Irak’ın egemenliğini de tehdit ediyor” diyen Pentagon, “IŞİD’le mücadeleye odaklanılması ve IŞİD’i yenilgiye uğratmayı amaçlayan personelin güvenliğinin sağlanması için gerilimin derhal düşürülmesi” çağrısı yaptı:

“Bu eylemler sonucunda hem Türkiye’de hem de Suriye’de meydana gelen sivil kayıplarını kınıyor, başsağlığı diliyoruz. Sivil altyapının kasıtlı olarak hedef alındığına dair raporlar da bizi endişelendiriyor.

“Bu çağrıyı yaparken Türkiye’nin meşru güvenlik kaygılarını da kabul ediyoruz. Ateşkes düzenlemelerini sürdürmek için Türkiye ve yerel ortaklarımızla görüşmeye devam edeceğiz.”

- Advertisment -