Ana SayfaHaberlerPeskov: “Türkiye’yi Kırım’da tamamen yanlış bir pozisyon aldığı konusunda ikna etmeyi umuyoruz”

Peskov: “Türkiye’yi Kırım’da tamamen yanlış bir pozisyon aldığı konusunda ikna etmeyi umuyoruz”

Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov gazetecilere yaptığı açıklamada Türkiye’yi zaman içinde Kırım konusunda pozisyonunu değiştirmeye ikna etmeyi umduklarını belirtti. Kremlin Sözcüsü ayrıca, son dönemde Türkiye ile ilişkilerde soğukluk olduğu yorumlarını da reddetti.

Peskov, Kırım konusunda Türkiye’yi ikna edeceklerine inandıkları ve iki ülke arasında bir soğukluk olmadığı hususundaki görüşlerini, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski’nin çarşamba günü gerçekleştirdikleri görüşmeye dair bir soru üzerine dile getirdi.

Kremlin Sözcüsü şunları söyledi:

“Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Devlet Başkanı Zelenski’nin görüşmelerine gelirsek, bu, iki ülkenin ikili ilişkileriyle ilintili. Kırım hususundaki açıklamalarıysa, hâlâ ciddi görüş ayrılıklarımızın bulunduğu meseleler kategorisinde yer alıyor.

“Söz konusu görüş ayrılıklarını Ukrayna tarafı ile aşabileceğimizi sanmıyoruz, fakat Türk partnerlerimizi Kırım ile ilişkili mevcut pozisyonlarının doğru olmadığı, hatta tamamen yanlış olduğu konusunda ikna edebilmeyi umuyoruz.”

Sözcü, sözlerinin devamında, Türkiye’ye uçuşların bir buçuk ay için askıya alınmış olmasının ülkelerin ikili ilişkileri ile ilgisinin olmadığını, bunun tamamıyla Türkiye’deki vaka sayılarının artışıyla ilgili olduğunu belirtti.

- Advertisment -