Ana SayfaHaberlerPfizer CEO’sunun 84 yaşındaki kayınpederi aşı için sırasını bekledi

Pfizer CEO’sunun 84 yaşındaki kayınpederi aşı için sırasını bekledi

Özlem Türeci ve Uğur Şahin’in sahibi olduğu Alman BioNTech’in geliştirdiği aşıyı üreten Amerikan ilaç devi Pfizer’ın başındaki isim olan Albert Burla Selanik doğumlu bir Yunan Yahudisi.

Burla, Twitter hesabından Yunanistan’da yaşayan 84 yaşındaki kayınpederinin Pfizer-BioNTech aşısı olurken çekilmiş fotoğrafını paylaşarak şöyle yazdı:

“Bu benim kayınpederim. Ailemizde birinci doz aşı olan ilk kişi. 84 yaşında risk grubunda ama zarafetle Yunanistan’da sırasını bekledi. Sevdiklerinin aşılanmasını gören insanlardan duygu dolu pek çok hikâye duydum. Şimdi, bu duyguyu ben de biliyorum.”

Tüm dünyada bugüne kadar aşı olanların sayısı 83 milyona yaklaştı. İsrail, nüfusuna göre vatandaşlarını en yüksek oranda aşılatan ülkeler arasında yüzde 31’le ilk sırada geliyor. İsrail’i Şeysel Adaları, İngiltere, ABD ve Bahreyn izliyor.

Türkiye, 1.5 milyon aşılama ile nüfusunun 1.83’ü aşılamış durumda. Pfizer-Biontech aşısını tercih eden Yunanistan’da ise şu ana kadar 214 bin kişi (Nüfusa oranı yüzde 2) aşılanmış durumda.

- Advertisment -