Ana SayfaHaberlerPınar Gültekin’in katili: ‘İstanbul Sözleşmesi’nin iptali iyi oldu’

Pınar Gültekin’in katili: ‘İstanbul Sözleşmesi’nin iptali iyi oldu’

Pınar Gültekin’i öldürdükten sonra kardeşinin yardımıyla bir varilde yakan Cemal Metin Avcı davasının beşinci duruşması bugün (12 Temmuz) yapıldı. Davayı izlemek üzere Twitter’da açılan Pınargültekindavası adlı hesabın duruşma salonundan aktardığına göre, Avcı duruşma heyetine “ben katil miyim” diye sordu ve İstanbul Sözleşmesi’nin iptalinin iyi olduğunu söyledi.

@gultekindavasi’nın aktardığına göre Pınar Gültekin’i öldürme iddiasıyla yargılanan Cemal Metin Avcı “Ben cani biri veya kadın düşmanı değilim. Beni kitlesel linçle değil adaletle yargılayın. Bana sosyal medyada katil diyorlar. Soruyorum, sizce ben katil miyim? Pınar sosyal medyada sürekli sevgilim olarak geçiyor. O benim sevgilim değil. Benimle zorla birlikte olan bir eskorttu. Bunun düzeltilmesini istiyorum. Kadınlar çiçektir” dedikten sonra İstanbul Sözleşmesinin iptal edilmesinin iyi olduğunu dile getirdi.

DHA’nın haberine göre ise Metin Avcı, Pınar Gültekin’i diri diri yaktığı iddialarını reddetti. Kendisinin ilk yardım eğitimi aldığını, bu bilgiyle ölüp ölmediğini kontrol ettiğini ve öldüğüne emin olduktan sonra yaktığını söyledi.

- Advertisment -