Ana SayfaHaberlerPink Floyd’un kurucularından Roger Waters, hapisteki Kürt müzisyen Nûdem Durak’a gitarını gönderiyor:...

Pink Floyd’un kurucularından Roger Waters, hapisteki Kürt müzisyen Nûdem Durak’a gitarını gönderiyor: Erdoğan’a çağrı yaptı

2015’ten beri cezaevinde bulunan müzisyen Nûdem Durak’a gitarını göndereceğini açıklayan Roger Waters, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ‘Nûdem’i serbest bırakın’ çağrısında bulundu. Bayburt M Tipi Kapalı Cezaevi’nde bulunan Nudem Durak, terör soruşturması kapsamında tutuklanarak 19 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.

Rolling Stone’a konuşan Waters şunları söyledi:

“Nûdem Kürttür. Sesi ruhuna bağlıdır ve ruhu her zaman ailesi, toplumu için şarkı söyleyecektir. Müzisyenler olarak kendimizi durduramayız. Gerçeğimiz kim olduğumuz ve kim olmak için doğduğumuzdur.

“Kürtlerin tanınma arzusu hakkında ne düşünürseniz düşünün, Nûdem’in müziği harika bir müzik… Türkiye gibi büyük bir tarihsel sanat mirasına sahip bir ülkenin sanatçılara böyle davranması kabul edilemez.”

Waters sosyal medya hesabından Erdoğan’a seslenerek “lütfen Nûdem’i serbest bırakın, sevgiler” mesajını paylaştı.

Geçtiğimiz sene de gündeme getirmişti

Waters geçtiğimiz sene de Türkiye Kültür Bakanlığı’nın desteklediği bir online ödül töreninde yine Erdoğan’a seslenerek “Sizden rica ediyorum, ana dilinde şarkı söylediği için 19 yıl hapis cezasına çarptırılan genç bir kadının dosyasını tekrar değerlendirin. Doğru olanı yapın. Lütfen Nûdem Durak’ı serbest bırakın” demişti.

Daha önce de Angela Davis, Noam Chomsky, Ken Loach, David Graeber, Peter Gabriel gibi isimler Durak için ‘adalet’ çağrısında bulunmuştu.

- Advertisment -