Ana SayfaHaberlerPKK’dan Mersin saldırısını kınayan Demirtaş ve HDP’ye gönderme: “Düşman diliyle kınama, sindirilmişlik”

PKK’dan Mersin saldırısını kınayan Demirtaş ve HDP’ye gönderme: “Düşman diliyle kınama, sindirilmişlik”

Mersin’in Mezitli ilçesindeki bir polis merkezine gerçekleştirilen bombalı saldırıyı üstlenen PKK, açıklama metninde saldırıyı kınayan eski HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve mevcut HDP yönetimini de gönderme yapan cümlelere yer verdi: “Hangi gerekçeyle olursa olsun düşman diliyle kınanması ancak sindirilmişlikle ifade edilebilir."

Pazartesi gece yarısı Mersin’in Mezitli ilçesinde PKK’lı iki kadın tarafından Tece Polis Merkezi’ne bombalı saldırı girişiminde bulunulmuş; olayda iki kadın saldırgan ve bir polis memuru hayatını kaybetmişti.

HDP ve Demirtaş saldırıyı kınamıştı

Yaşanan saldırının ardından, Salı günü tutuklu eski HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş twitter üzerinden bir açıklama yaparak saldırıyı kınamıştı.

Demirtaş şu ifadeleri kullanmıştı:

“Mersin’deki silahlı saldırıyı kınıyorum. Siyasetin sorumluluğu, şiddet dışı çözümlerde ısrarcı olmaktır. Ölümleri durdurmaktır. Şiddetin her türlüsüne karşı çıkacağız, demokratik siyasette ısrarcı olacağız. Bunun herkes tarafından net olarak bilinmesini isterim.”

Demirtaş’ın paylaşımının ardından HDP de saldırıyla ilgili bir açıklama yapmış ve “Demokratik siyaset alanını daraltmak ve işlevsiz hale getirmek amacında olanların bu hesabını boşa çıkarmak hepimizin görevidir” ifadelerini kullanmıştı.

PKK’dan Demirtaş ve HDP’ye gönderme: Bu dili kullananlar halkın değerlerini temsil etmiyor

Bugün (29 Eylül) PKK saldırıyı üstlendi ve saldırıyı gerçekleştiren kadınların kimliklerini açıkladı.

PKK açıklamasının sonlarına doğru Demirtaş ve HDP ile ilgili olduğu şeklinde yorumlanan bir ifade de vardı:

“Kürt halkını ve değerlerini korumak için kendini feda edenlerin, hangi gerekçeyle olursa olsun düşman diliyle kınanması ancak sindirilmişlikle ifade edilebilir.”

“Bu dili kullananlar halkın değerlerini temsil etmiyor.”

- Advertisment -