Ana SayfaHaberlerPKK’nın Belçika’dan yayın yapan televizyonlarına polis baskını: Yayın kabloları kesildi

PKK’nın Belçika’dan yayın yapan televizyonlarına polis baskını: Yayın kabloları kesildi

Belçika polisi, gece saatlerinde PKK’nın televizyonları Sterk TV ile Medya Haber TV’nin binasını bastı. Baskın sonrasında kanal çalışanlarının binaya alınmadığını ve 4 saat süren aramanın hiçbir çalışan olmadan yapıldığını söyleyen televizyon yöneticileri, bazı bilgisayarlara el konduğunu, yayın kablolarının kesildiğini ve ekipmanlara zarar verildiğini iddia etti.

PKK’nın Belçika’dan yayın yapan televizyonları Sterk TV ile Medya Haber TV’nin stüdyolarına gece saatlerinde polis baskını yapıldı.

Belçika polisinin binadaki güvenlik çalışanlarına şiddet uygulayarak içeri girdiğini iddia eden televizyon yöneticileri, binaya gelen kanal çalışanlarının da polis tarafından içeri alınmadığını ve 4 saat süren aramanın hiçbir çalışan olmadan yapıldığını iddia etti.

Televizyon yöneticileri, arama sonucunda polisin bazı bilgisayarlara el koyduğunu, yayın kablolarını kestiğini ve ekipmanları tahrip ettiğini öne sürdü.

Sterk TV ve Medya Haber TV’den polis araması devam ederken yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“23 Nisan’da gece saat 02.00 civarında Belçika’da bulunan Medya Haber ve Stêrk TV stüdyolarına yapılan baskın, uluslararası bir saldırı konseptinin en somut kanıtıdır.

Televizyonlarımız şu an yüzlerce polis tarafından işgal edilmiştir. Kürt halkının sesini kesme amacıyla yapılan baskına sessiz kalmamız mümkün değildir.

Halkımızı bu hukuksuz ve yasa dışı baskını durdurmak için televizyonların bulunduğu yere akın etmeye çağırıyoruz.”

Diğer yandan Fransa’da Paris’in kuzeydoğusundaki Drancy’deki Demokratik Kürt Toplum Merkezi üyelerine yapılan operasyon kapsamında da 6 kişi gözaltına alındı.

- Advertisment -