Ana SayfaHaberlerPOLEMİK | Göka: ‘Keşke Dücane gibi aydınlarımız olacağına bir Montaigne’imiz olsaydı. Cündioğlu:...

POLEMİK | Göka: ‘Keşke Dücane gibi aydınlarımız olacağına bir Montaigne’imiz olsaydı. Cündioğlu: “Olsaydı bile sizin Montaigne’iniz olmazdı”

Sosyal medyada “Dücane Cündioğlu vb. gibi büyük teorik yeni yollar bulduğunu sanan aydınlarımız olacağına bir Montaigne’nimiz olsaydı” yazan Psikiyatr Erol Göka’ya Dücane Cündioğlu cevap verdi: “Olsaydı bile, o asla sizin Montaigne’niniz olmazdı, çünkü siz Ankara yârânı hemen üzerine çullanır, onu da tüm sığlığınızla ve vefasızlığınızla bir kaşık suda boğmaya çalışırdınız”

2015’te AK Parti’den milletvekili aday adayı olan psikiyatr Prof. Dr. Erol Göka ile felsefeci yazar Dücane Cündioğlu arasındaki sosyal medya atışması gündem oldu.

Göka’nın “Dücane Cündioğlu vb gibi büyük teorik yeni yollar bulduğunu sanan aydınlarımız olacağına bir Montaigne’imiz olsaydı” diyerek yaptığı paylaşıma cevap veren Cündioğlu, “Olsaydı bile, o asla sizin Montaigne’iniz olmazdı, çünkü siz Ankara yârânı hemen üzerine çullanır, onu da tüm sığlığınızla ve vefasızlığınızla bir kaşık suda boğmaya çalışırdınız” dedi.

Göka ve Cündioğlu’nun paylaşımları şöyle:

Erol Göka:

“Keşke” diyorum, “Dücane Cündioğlu vb. gibi büyük teorik yeni yollar bulduğunu sanan aydınlarımız olacağına bir Montaigne’nimiz olsaydı. Olanca saflığı ve samimiyetiyle bize hayatı, insanı ve kendini anlatmaya çalışsaydı. Teorik gurultulara, retorik köpüklere meydan okusaydı!”

Dücane Cündioğlu:

“‘Bir Montaigne’nimiz olsaydı…’

Olsaydı bile, o asla sizin Montaigne’iniz olmazdı, çünkü siz Ankara yârânı hemen üzerine çullanır, onu da tüm sığlığınızla ve vefasızlığınızla bir kaşık suda boğmaya çalışırdınız.

Hem de bunu yine, nasipsiz olduğun soylu düşünme çabasını aklınca aşağılamak için kullandığın o düzeysiz “teorik gurultular”, “retorik köpükler” gibi laflarla haysiyet cellatlığına soyunarak yapardınız.

N. Fazıl’ınız, K. Mısıroğlu’nuz, Ş. Eygi’niz var ya, bunlar nenize yetmiyor da canına okuyacağınız müstakbel Montaigne’ler bekliyorsunuz?

Oysa siz Ankara yârânı, yukarılardan talimat ve teminat almadan değil düşünmek, hayal bile kuramazsınız.

İrfandan nasibin olaydı, aklınca beni itham ettiğin o “büyük teorik yeni yollar” bulduğunu sanmanın hayalinin bile cihana değer olduğunu bilirdin.

Erol Göka, yaşamın boyunca hiç erik dalında üzüm yemeye çalışmadığın için sen Kâbe yolunda ömrünü heder eden karıncanın halinden anlamazsın, anlayamazsın.

“Mış gibi” yapmak ne yazık ki senin yazgın. Payına düşen de yalnızca haysiyet cellatlığı.

Kendi gölgenin dışına asla sıçrayamayacaksın bu yüzden!

Benim gibilere gelince, mıncıklamadıkları dilbere aşık olmak biz zavallıların zaafı. Bu yüzden fil ambarlarını terkedeli çok oldu, serçeler arasındayız.

“Dualarımı kabul etmemesinden bildim ben onu!” buyurmuş Hz. Ali.

Kendini hiç boşuna yorma, abdestini havuz suyuyla aldığın için, sen bu mübarek sözü anlamaktan mahrum bırakılanlar arasındasın.

Çaresiz Çukurambar’a takılmakla yetineceksin!”

- Advertisment -