Ana SayfaHaberlerDünyaPolemik sürüyor: “Biden, Putin’e katil demekten pişman değil”

Polemik sürüyor: “Biden, Putin’e katil demekten pişman değil”

Beyaz Saray Sözcüsü Başkan Joe Biden’ın doğrudan bir soruya doğrudan cevap verdiğini belirterek, Başkan Biden’ın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in katil olduğunu söylemekten pişmanlık duymadığını söyledi.

Psaki, Başkan doğrudan bir soruya doğrudan yanıt verdi. Sözcü Psaki, Biden’ın Putin’e katil demesinin, diplomasinin birincil olduğunu söylendiği ikili ilişkilerde yapıcı olup olmadığının sorulması üzerine, iki liderin uluslararası sahnede birbirlerini uzun zamandır tanıdıklarını, ABD ve Rusya arasındaki meseleler üzerinde bir çok kez çalıştıklarını, Biden’ın bunu yapmaya devam edebileceklerine inandığını söyledi. Psaki, Biden’ın Suudi Veliaht Prensi MBS’i katil olarak görüp görmediği sorusuna ise, “Bugünlük podyumdan başka katil isimleri eklemem gerektiğini düşünmüyorum” diye cevap verdi.

Biden haklı çıktı

Putin, bugün kendisine katil diyen Biden’ı görüş alış verişini devam ettirmeye davet etti. Ancak görüşmenin video konferans yoluyla olmasını şart koştu. Putin televizyonda yaptığı konuşmada görüşmenin yarın ya da Pazartesi günü yapılmasını önerdi.Putin, Rusya ve ABD halkı için “ilginç” olacak “açık bir doğrudan tartışma” sözü verdi.

Ne olmuştu?

ABC News’e Çarşamba günü verdiği bir röportajda, muhalif lider Aleksey Navalny’nin zehirlenmesi emrini vermekle suçlanan Putin’in “bir katil” olduğuna inanıp inanmadığı sorulduğunda Biden, “İnanıyorum” cevabı vererek iki ülke arasında diplomatik kriz doğmasına neden oldu. Rusya, Washington Büyükelçisini geri çağırdı.

- Advertisment -