Ana SayfaHaberlerDünyaPolis memuru sürat teknesiyle denizdeki 7 yaşındaki İngiliz turist kızı öldürdü, Arnavutlar...

Polis memuru sürat teknesiyle denizdeki 7 yaşındaki İngiliz turist kızı öldürdü, Arnavutlar sokağa çıktı

3 Ağustos günü mesai saatlerinin dışında ailesinin sürat teknesini kullanan bir polis memuru, Arnavutluk’un Himare kentinin Potami plajında sürat botunun yasak olduğu ve insanların yüzdüğü bir bölgeye girdi. Memur kontrolü kaybetti ve 7 yaşındaki İngiliz turist kız çocuğunun üzerinden sürat botuyla geçerek öldürdü. Arnavutluk halkı olayı protesto etmek için gösteriler düzenliyor ve içişleri bakanının istifasını istiyor.

3 Ağustos’ta Arnavutluk’un turistik bölgelerinden Potami plajında bir sürat botu 7 yaşındaki bir çocuğu ezdi, İngiliz turist kız çocuğu olay yerinde hayatını kaybetti.

Lüks sürat botunu sürüşe yasak bölgede kullanan kişinin bir polis memuru olduğu ortaya çıktı.

Silahını da yanında taşıyan polis memurunun kıza çarptıktan sonra botun üstünde kızın babasıyla kavga ettiğini gösteren bir videonun yayılması üzerine Arnavutluk halkı olayı protesto etmek için sokağa çıktı, başbakan, içişleri ve turizm bakanlarının istifasını talep etti.

Bu yaz Arnavutluk’ta 3 kişi daha sürat botları nedeniyle yaralanmış ve hastaneye kaldırılmıştı. 2020’de de 17 yaşındaki genç bir kız jet-ski’den düşerek hayatını kaybetmişti.

Arnavutlar sahillerin güvenli olmasını, devletin yasak sürüş bölge denetimlerini düzenli bir şekilde uygulaması gerektiğini söylüyor, bu yasağın bizzat bir polis memuru tarafından delinmesine tepki gösteriyor.

- Advertisment -