Ana SayfaHaberlerGündemPolisevi saldırısıyla bağlantılı izlenimi verilen KCK soruşturmasında 28 gözaltıdan 27’si serbest

Polisevi saldırısıyla bağlantılı izlenimi verilen KCK soruşturmasında 28 gözaltıdan 27’si serbest

Mersin’de PKK propagandası yaptıkları gerekçesiyle gözaltına alınan, aralarında Mersin Büyükşehir Belediyesi çalışanlarının da olduğu 28 kişiden 27’si serbest bırakıldı. Hükümete yakın medya, polisevi saldırısının hemen ardından yapılan operasyonu saldırıyla bağlantılıymış gibi sunmuştu. Operasyon kapsamında tutuklanan Mersin Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanı Bedrettin Gündeş’e sorgusunda saldırıyla ilgili hiçbir soru sorulmamıştı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanı Bedrettin Gündeş’in tutuklandığı soruşturma kapsamında gözaltına alınan 27 şüpheli serbest bırakıldı.

Mersin Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, PKK propagandası yaptıkları iddiasıyla geçen hafta Gündeş’in de aralarında bulunduğu 28 kişi gözaltına alınmıştı.

Gündeş, emniyetteki sorgusunun ardından adliyeye sevk edilmiş ve tutuklanmıştı. Sorgusu tamamlanan 27 şüpheliden 13’ü dün emniyetteki işlemlerinin ardından serbest bırakıldı. Adliyeye sevk edilen 14 şüpheliden 4’ü savcılık sorgusunun ardından, diğer 10 şüpheli ise çıkarıldığı mahkemece adli kontrol şartıyla serbest kaldı. Soruşturma kapsamında hakkında gözaltı kararı bulunan firari 2 şüphelinin arandığı bildirildi.

“Çözüm sürecinin getirmiş olduğu rahatlık kamu bürokrasisinde dahi hissediliyordu”

Hükümete yakın medya, Mersin’de PKK’nın yaptığı polisevi saldırısının hemen ardından yapılan operasyonu saldırıyla bağlantılıymış gibi sunmuştu.

Gazeteci İsmail Saymaz, dünkü (3 Ekim) yazısında Gündeş’in sorgusunda Mersin saldırısıyla bağlantılı hiçbir soru sorulmadığını belirterek şu bilgileri vermişti:


“Emniyet’te, iki gizli tanığa atfen 2011’de Akdeniz Belediyesi’nde çalışırken, örgüte ihalelerden para aktardığı; 2014’te HDP’den Toroslar belediye başkan adayı olduğunda PKK’lılarla görüştüğü ve cezaevindekilere para gönderdiği iddiaları soruldu. Gündeş, iddiaları yalanladı.

“Adaylık sırasında katıldığı mahalle çalışmaları ile bir cenaze soruldu. Etkinliklerde çekilen fotoğraflar önüne kondu. 2015’te Facebook’ta paylaştığı yazı kanıt sayıldı. 2016’da KHK ile kapatılan Yoksullukla Mücadele Derneği’nin neden başkanlığını yaptığı üzerinde duruldu.

2019’da Akdeniz Belediyesi başkanlığına adayken, Kandil’e para gönderdiği ileri sürüldü. En tuhaf iddia buydu. Çünkü 2019’da aday değildi.

“En gülüncü ise… Kurban Bayramı’nda belediyenin astığı pankartta ‘Paylaşmanın, Kavuşmanın, Kaynaşmanın’ cümlelerinin alt alta yazıldığı ve baş harflerinin ‘PKK’ kısaltmasını oluşturduğu belirtilerek, yöneltilen şu soruydu: ‘Afişler kim tarafından belirlendi? Afişlerin asılması talimatını kim verdi? Sizin bu hususta bir ilişkiniz bulunmakta mıdır?’

“Gündeş, şöyle yanıt verdi: ‘Örgütsel amaçla hazırlanması söz konusu değildir. Tesadüfen oluşmuş ve gözden kaçmış bir afiştir. Yaratılabilecek siyasi algının önüne geçmek için kaldırılarak, yerine yenileri asılmıştır.’

“Gündeş, ‘Her türlü teröre karşı oldum. Terörün bir insanlık suçu, kör bir cehalet olduğunu açıkça ifade etmekteyim’ dedi.

“Savcılıkta, başkan adayıyken çekilen fotoğraflara ilişkin ‘Çözüm sürecinin getirmiş olduğu rahatlık kamu bürokrasisinde dahi hissediliyordu. O günkü hadiselerin bugünün şartları ile değerlendirilmesinin doğru olmadığını düşünüyorum’ dedi.”

- Advertisment -