Ana SayfaHaberlerAKP’de hafta ‘temayül’ ile başlıyor

AKP’de hafta ‘temayül’ ile başlıyor

AK Parti, Ankara Arena Spor Salonu'nda 22 Mayıs'ta yapılacak Olağanüstü Büyük Kongre öncesi bir taraftan kongre hazırlıklarını sürdürürken, bir taraftan da genel başkan adayını belirlemek için yetkili kurullarıyla istişarede bulunacak.

 

Ahmet Davutoğlu’nun Genel Başkanlık ve Başbakanlıktan ayrılma kararının ardından hızla gidilen kongre için temayül sürecini partide oluşturulan Kongre Tertip Komitesi yürütüyor. Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş başkanlığındaki heyet, parti organlarının genel başkan eğilimini almak için ilk çağrıyı il ve belediye başkanlarına yaptı. Bugün parti genel merkezinde yapılacak Genişletilmiş İl Başkanları toplantısında, il ve belediye başkanları, kadın ve gençlik kolları başkanlarına genel başkan koltuğunda görmek istedikleri ismi yazılı olarak bildirmeleri istenecek. Salı günü de, milletvekilleri ve MKYK gibi parti organlarında görev alanların görüşleri saat 13.00’de sorulacak. Üyelerden tek bir isim belirtmeleri istenecek.

 

İsim büyük olasılıkla Perşembe günü açıklanacak

Partililerden alınan görüşler Çarşamba günü önce dört kişilik komisyonda analiz edilecek. Daha sonra da 10 kişilik Tertip Komitesine sunulacak. Partinin kurucu lideri Cumhurbaşkanı Erdoğan’a da eğilimlerin aktarılması bekleniyor.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin milletvekilleriyle 17 Mayıs Salı günü vedalaşacak.

 

Partinin genel başkan adayının büyük olasılıkla 19 Mayıs Perşembe günü açıklanması bekleniyor. 19 Mayıs tarihinden son anda vazgeçilmesi halinde ise 20 Mayıs Cuma günü isim kamuoyuna duyurulacak. Adayın isminin kim tarafından açıklanacağı uzun süre tartışıldı. Genel Başkan vekili, Siyasi ve Hukuki İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin veya Teşkilattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş tarafından açıklamanın yapılması üzerinde duruldu. Ataş’ın açıklama yapması eğilimi ağırlık kazandı.

Kaynak: Al Jazeera

- Advertisment -