Ana SayfaManşetBabacan konuşmasına Uğur Kaymaz’ı anarak başladı

Babacan konuşmasına Uğur Kaymaz’ı anarak başladı

DEVA Lideri Ali Babacan, partisinin 1. Olağan Mardin İl Kongresi’ndeki konuşmasına “12 yaşında 13 kurşunla aramızdan ayrılan Uğur Kaymaz’ın şehri Mardin’den hepinizi selamlıyorum” sözleriyle başladı.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan,  partisinin bugün düzenlenen Mardin il kongresine katıldı. Yaklaşık bir saat süren konuşmasında Merkez Bankası Başkanı Murat Uysal’ın görevden alınmasına değinen Babacan, sözlerine Mardin’in Kızıltepe ilçesinde 2004 yılında babasıyla birlikte öldürülen 12 yaşındaki Uğur Kaymaz’ı anarak başladı. 

Babacan’ın hedefinde Suriye politikası ve kayyumlar vardı.

Suçu MB Başkanına yıkarak sorumluluktan kurtulamazsınız

DEVA Lideri, Merkez Bankası Başkanı Uysal’ın görevden alınmasıyla ilgili şu ifadeleri kullandı:

“Bir önceki Merkez Bankası Başkanını “Bu laf dinlemiyor, söylüyoruz yapmıyor” diye değiştirdiler. Söylediklerini yapacak bir Merkez Bankası Başkanı getirdiler. Bütün bu kötü yönetimin sorumluluğunu şimdi tek bir bürokrata yıkmaya çalışıyorlar.  Cumhurbaşkanı da ekonomi yönetimi de, talimatını harfiyen uygulayan kişileri değiştirerek, ekonomide yaşanan çöküşün ve bu olumsuz tablonun sorumluluğundan kurtulamaz. Sizin dediklerinizden başka bir iş yapmayan bir bürokratı değiştirerek, suçu ona yıkarak, bu sorumluluktan kaçamazsınız! O kadar kolay değil.”

Her kavgada ceketi çıkartıp kolları sıvıyorlar

Hükümetin dış politikadaki tutumunu eleştiren Babacan şunları söyledi:

Siz bütün dünyayla kavgalı hale gelin, sonra da ‘Bütün dünya bize düşman’ deyin. Siz kimi kandırıyorsunuz? Siz her gördüğünüz kavgada ceketi çıkarıp kolları sıvayın, taraf tutup o kavganın içine girin. Sonra ‘Bütün dünya bize düşman’ deyin. Keskin sirke küpüne zarar. Bu iktidar bol bol bağırıyor, dünyaya bağırıyor ama Türkiye’ye zarar veriyor. 

“Ülkemiz, Suriye’de barışı, huzuru tesis etmek için çok farklı bir rol oynayabilirdi. Komşularımızın iç işlerine dar bir ideolojik perspektifle yaklaştığında hiç kimseye bir faydanız olmuyor. Siyaset neden var? Hiçbir sorun sonsuza kadar sürmesin, her çatışmanın bir çözümü olsun, acılar son bulsun diye var. Biz bunun için siyaset yapıyoruz. Siyaset huzuru, barışı tesis edecek ki insanların refah seviyesi yükselsin, bölge kalkınsın, özgürlükler doyasıya yaşansın.

Uğur Kaymaz’ı hafızalardan silmeyeceğiz

Babacan, seçilmiş belediye başkanları yerine atanan kayyumları da eleştirdi:

“Sözlerime sevgili Uğur’la başlamıştım. Atanmış kişiler, Mardin’in hafızalarında derin bir iz bırakmış Uğur Kaymaz’ın heykelini de yıktılar. Onlar silmeye çalışsa da biz buna müsaade etmeyeceğiz. Devletin, bu ülkedeki her bir çocuğun yaşam hakkını korumak zorunda olduğunu hatırlatmaya devam edeceğiz. Çocuklarımızı çatışmasız, şiddetsiz ve terörsüz şehirlerde büyütmek için canla başla çalışacağız”.

Babacan, partisinin geçtiğimiz ay düzenlenen Diyarbakır il kongresindeki konuşmasına da Diyarbakır’ın Lice ilçesine bağlı Şenlik köyünde, 28 Eylül 2009’da koyunlarını otlattığı sırada havan mermisinin patlamasıyla hayatını kaybeden 12 yaşındaki Ceylan Önkol’u anarak başlamıştı.

- Advertisment -