Ana SayfaHaberlerBahçeli'den AK Parti'ye 'dokunulmazlık' teklifi

Bahçeli’den AK Parti’ye ‘dokunulmazlık’ teklifi

 

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Meclis grup toplantısında konuştu.

Bahçeli, "HDP’li sözde siyasetçilerin dokunulmazlıkları kaldırılacaksa, Davutoğlu ve AKP’nin önünde engel yoktur, buyursunlar TBMM’de bu sorunu kökten çözelim, hepten bitirelim, hukukun işini kolaylaştıralım"  dedi.

 

‘İlk 4 maddenin tartışılmasına karşıyız’

 

Bahçeli, yeni Anayasa çalışmaları ve başkanlık sistemi tartışmaları hakkında konuştu:

 

"Sanki anayasa değişince, Türkiye bambaşka bir ülke haline gelecektir. Anayasa bir mutabakatın sonucu olarak ortaya çıkmalıdır. Ne kadar kapsamlı anayasa yaparsanız yapın, uygulanmadıkça bir anlam ifade etmeyecektir. Anayasa herhangi bir parti ya da hareketin mahsulü değil, topyekûn 78 milyonun tamamına ait olmalıdır. Türkiye’nin yeni bir anayasaya ihtiyacı, bir gerçektir."

 

"Yeni anayasa için üzerimize düşeni yapacağımızı samimiyetle muhataplarımıza ilettik. AKP hükümetine çekincelerimizi de açıkça dile getirdik. Anayasadan Türk’ün silinmesine izin vermeyiz, herkes ayağını denk alsın. Türksüz bir anayasa yıkımdır. Anayasa’nın ilk 4 maddesinin tartışılmasına tahammülümüz yoktur."

 

'Hayırcı gösterildik'

 

“Biz 7 Haziran’dan 1 Kasım’a kadar geçen yoğun sürede doğru yapılması gereken ne varsa onu yaptık. Öngörü hatası yapmadık. Doğrudan bizi hedef alan algı operasyonları sayesinde ‘hayırcı’ gösterildik. Belki kendimizi iyi anlatamadık. Bize 2015 yılının kaybedeni diyenler, açıkça söylüyorum; halt etmişler. Haklılık, doğruluk, millilik kendini ifade edeceği gür bir ses arıyor, işte o ses MHP’dir.”

- Advertisment -