Ana SayfaHaberlerBaşbakan'dan Kılıçdaroğlu ve Feyzioğlu'na çağrı

Başbakan’dan Kılıçdaroğlu ve Feyzioğlu’na çağrı

Ankara Keçiören Metrosu'nun test sürüş töreni sırasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başbakan Binali Yıldırım, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu'na, Beştepe'deki adli yıl açılış törenine katılma çağrısı yaptı.

 

Yıldırım'ın açıklamaları şöyle:

 

"Katılmalarını arzu ederiz. Bir süre önce hem Sayın Kılıçdaroğlu hem Barolar Birliği Başkanı Beştepe’ye gittiler. Oraya yabancı değilller. Ne değişti de böyle bir karara vardılar, bunu anlamakta zorlanıyoruz.

 

AK Parti olarak 15 Temmuz ve 7 Ağustos ruhunun yaşatılması için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Birlik ve beraberlik havasının devam ettirilmesi için çaba sarf edeceğiz.

 

Bir kez daha hem Sayın Kılıçdaroğlu'na hem de Barolar Birliği Başkanı'na özellikle buradan bir kez daha davette bulunuyorum. Beştepe’de yapılacak bir toplantının bir otelde yapılmasını tercih etmek herhalde bu ülkenin gücünü göstermiyor. Bir otel salonunda yapmak yerine devletin en prestijli mekânlarından bir tanesinde yapmak çok daha akıllıca, çok daha doğru bir karardır diye düşünüyorum. MHP lideri de aynı çağrıyı yaptı. Beştepe, milletin yeridir. Kimsenin şahsi tasarrufunda olan bir yer değildir. Dolayısıyla milletin işleri de orada pekâlâ en iyi şekilde yerine getirilebilir.

 

Cumhurbaşkanımızın bu toplantıya katılması Türkiye’de hukuk devleti ve onun getirdiği gelişmeyi gösteren ayrı bir şeydir. Cumhurbakanımız tarafsızdır ve yüksek mahkeme üyelerini atıyor. Böyle bir konumu olduğu için cumhurbaşkanının bu tip toplantılara katılıp yargı bağımsızlığı ve hukuk devletine vurgu yapmasının çok doğal bir şey olduğunu herkesin görüp kabul etmesi lâzım."

 

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ da, CHP lideri Kılıçdaroğlu ve Türkiye Barolar Birliği Başkanı Feyzioğlu'nun, Beştepe'deki adli yıl açılış törenine katılmaları gerektiğini söylemişti.

- Advertisment -