Ana SayfaHaberlerBaykal: PYD'yi vurmak Türkiye'nin hakkıdır

Baykal: PYD’yi vurmak Türkiye’nin hakkıdır

CNN Türk'te katıldığı "Tarafsız Bölge" programında konuşan CHP Antalya Milletvekili ve partinin eski Genel Başkanı Deniz Baykal, Türkiye'nin Azez çevresindeki YPG güçlerine yaptığı top atışlarını desteklediğini söyledi. 

"Bombalamayla oranın kapanmasını engellemeye mi çalışıyoruz?" sorusuna Baykal, "Türkiye, Azez-Halep bağlantısının açık olmasını, Halep'te büyük saldırı, katliam ve büyük bir göç dalgasının ortaya çıkmasını engellemeye çalışıyor" yanıtını verdi.

Azez-Halep hatını açık tutmak için Türkiye'nin müdahale hakkının bulunduğunu ifade eden Baykal, bombalamanın şu ana kadar etkili olduğunun anlaşıldığını söyledi.

 

'Halep Sünni kentidir, Esad güçlerine bırakılamaz'

Çekişme konusunun Azez olmaktan çıktığını belirten Baykal, şunları söyledi.

"Güneyden Halep'e yönelik bir sızma planlaması yapılmakta olduğu görülüyor. Halep bir Sünni kentidir, tarihi olarak öyledir. Sünni İslam medeniyetinin, her yerine damgasını vurduğu bir kenttir. Bu kenti Rusya'nın himayesinde, Esad'ın güçlerine, Şii, Nusayri güçlerine teslim etmeye yönelik bir politikayı çok cidi sorgulamak lazım. Bunlar böyle kendi haline bırakılacak konular değil. Bundan sonra onun sonucu sadece göç değil, sonunda katliam var. Tarihi kimliği değiştirme sonucu doğuracak bir süreç hepimizin gözü önünde yaşanırken, 'buna karışmayın' çok doğru gelmiyor. Buna Amerika'nın da sırtını dönme hakkı yok."

Baykal, Rusya'nın da bölgede yaşanan kargaşayı kendi amaçları için değerlendirmek istediğini söyledi.

Kılıçdaroğlu'na: Partiye çok şey kazandırdı ama…

"Partimi iyi görmek istiyorum, daha iyi görmek istiyorum" diyen Baykal,  "Bu Kılıçdaroğlu’na çekil çağrısı mı?" sorusuna ise şu yanıtı verdi:

"Bu kaba bir şey bunu söylemeye hakkımız yok. Kemal Bey büyük bir iyi niyetle sıkıntılı bir dönemde görev üstlendi o görevi en iyi şekilde yapmaya çalıştı. Büyük bir görev ve sorumluluk duygusu içerisinde yapmaya çalıştı. Partimize bir sürü şey de kazandırdı. Halkla ilişkilerinde, CHP’nin algılanmasında olumlu kalıcı bir sürü açılımlar getirdi. Düşünce sisteminde yenilikler getirdi, yani çok şey kazandırdı. Hiç şüphe yok. Ama şimdi çok kritik bir sürece giriyoruz. Önümüzde 3 yıllık bir süreç var. Bu yapıyla bu süreci götürmemizi ben artık geride kalması gerektiği kanısındayım. Bu doğrultuda en büyük görevin Kılıçdaroğlu’na düştüğü kanısındayım. Bu benim değerlendirmem. ‘İddiası olan kurultayı çağırır, kavgasını yapar’ diye bakılırsa bu da bir bakıştır ama bunun doğru olduğu kanısında değilim."

Kaynak: CNN Türk, AA

- Advertisment -