Ana SayfaHaberler"Bölgeye 36 bin yeni konut yapılacak"

“Bölgeye 36 bin yeni konut yapılacak”

“Sadece Diyarbakır Sur için 1,7 milyarlık yatırım yapıyoruz. Sur için toplu konut tarzı binalar yapılmayacak. Tarihi dokusunu gözümüz gibi koruyacağız.

 

Terörden zarar gören tüm yerleri yeniden yapacağız. Konutları bitene kadar kirada olacaklar, kirayı da biz ödeyeceğiz. Diyarbakır’a 1,9, Şırnak’a 3 buçuk, Hakkari’ye 2,5, Mardin’e 1,8 milyar lira kaynak ayırdık. Bu şehirlerin imarı için toplam 10 katrilyon lira para harcayacağız.”

 

23 ilde cazibe merkezleri

 

“Bölgeyi büyük yatırımlarla buluşturuyoruz. 23 ilde cazibe merkezleri oluşturuyoruz. Yatırım için araziyi bedava veriyoruz, ihtiyaç duyulan fabrikayı da devlet yapıp teslim ediyor.

 

Devletin ihtiyaç duyduğu ürünleri buradan alacağız. Yatırımcıya kamunun alım garantisini vereceğiz.

 

507 aile destek görevlisi ataması yapacağız. Kadınlara yönelik 186 adet meslek edindirme merkezi açacağız.”

 

Batman, Diyarbakır ve Malatya’ya stadyum

 

“Batman’da 15 bin, Diyarbakır’da 33 bin, Malatya’da 25 bin kapasiteli stadyum yapıyoruz. 23 ilde 67 bin konut yapacağız.”

 

‘Örgütler zarar veremez hâle gelene kadar devam’

 

Yıldırım, Suriye’deki Fırat Kalkanı Harekâtı hakkında konuştu:

 

“DAEŞ, YPG, PYD terör örgütü ülkemize zarar vermeyecek hale gelirse o  zaman tekrar geri döneriz. Aksi halde ülkemizin güvenliğini korumak, vatandaşımızın can ve mal emniyetini sağlamak bizim en önemli işlerimizden bir tanesidir. Bunun için gereken her türlü çalışmayı yapacağız. Uluslararası terör tacirlerine hizmet edecek bir projeye, Suriye'nin kuzeyinde yapay bir devlet kurulmasına asla ve asla geçit verilmeyecek."

 

‘Paraları terör örgütüne aktaran hesabını verecek’

 

Başbakan, belediye başkanlarının tutuklanması hakkında da şu ifadeleri kullandı:

 

"Terörle mücadele devam ederken herkesi davet ettiğimiz zemin, hukuk zeminidir. Vatandaşa belediye hizmeti vermek üzere seçilen herkes hukuka uymak zorundadır. Halkın iradesini, devletin imkanlarını terör örgütlerine tahvil edenler mutlaka karşılığını görecekler. Burada, hukuka uygun görev yapan, terör örgütleriyle iş birliğine girmeyen belediye başkanlarının, meclis üyelerinin, yerel yöneticilerin endişe etmesine hiç gerek yoktur. Onlarla ilgili hiçbir işlem yapılmayacaktır. Ama bütün imkanları, bulunduğu şehre altyapı hizmeti yapsın, üst yapı hizmeti yapsın diye gönderilen paraları terör örgütüne aktaran, terör örgütüne lojistik destek verenler bu yaptıklarının hesabını verecek, yağma yok.

 

Kaynak: AA

- Advertisment -