Ana SayfaHaberler"Buyursun açıklasın"

“Buyursun açıklasın”

 

Başbakan Binali Yıldırım CNN Türk ve Kanal D'nin ortay yayınında açıklamalarda bulundu. Yıldırım CHP Lideri Kemal Kılıçdarolu'nun “FETÖ'nün siyasi ayağı neden ortaya çıkarılmıyor?" sorusuna şu yanıtı verdi:

 

"FETÖ’nün siyasi ayağı yok. Olanlarla ilgili temizliği yaptık. Belediye meclis üyeleri, belediye başkanları, partimiz içinde bazı yöneticiler bunların gereğiniz yaptık. Bizim bilmediğimiz bir şey var da Kılıçdaroğlu biliyorsa açıklasın. Üzülmez, kızmayız, ben yok diyorum, var diyorsa buyursun açıklasın, milletin kafasını karıştırmasın. Kimseyi korumayız, ister milletvekili olsun, ister babamın oğlu olsun, FETÖ’nün yanında olan kimseyi korumayız. Götürsün savcılara versin"

 

"CHP kuzu taktiği uyguluyor"

 

Yıldırım, Kılıçdaroğlu'nun "Biz hayır diyerek aslında Binali Bey'i koruyoruz. Sen görevine devam et diyoruz" söylemine ise şu yanıtı verdi:

 

"CHP bu referandum sürecinde kuzu taktiği uyguluyor. Böyle sakin sinirlenmiyor bilmeyen zanneder ki CHP değişti. Vatandaşa mağdur masum rolü oynayarak bu bir strateji. Diyor ki; Biz başbakanı koruyoruz. Kardeşim sana mı düştü Başbakanı korumak? Başbakan alnının akıyla yıllardır hizmert ediyor. Dünyanın en büyük eserlerini memlekete kazandırdık. Beni koruyacağına çalış da yeni sistemde sen de iktidar olmanın yoluna bak"

 

Avrupa'ya laiklik eleştirisi

 

"Biz milletimiz ne derse o yönde yürürüz. Bir referandumdan önce değerlendirilecek. Denecek ki siz Türkiye'yi istiyor musunuz istemiyor musunuz? Burası bir hristiyan kulübü müdür? 60. KURULUŞ YIL DÖNÜMÜNDE GÖRDÜK. Papa'nın karşısında hepsini  gördük. Vaaz dinler çocuklar gibi uslu uslu dinliyorlar. Bizde liaklik var demokrasi var. Din devlet işleri birbirine karıştırılmaz. Böyle bir görüntü bize uymaz. Dini değerler her şeyin üzerindeyse yönetimlerde buna ne denir? Bizim de dini değerlerimiz başımızın üzerinde ama dini değerlerle siyaset yaptığımız zaman işin içinden çıkamayız. Laikliğin özü budur. İnsan müslüman olur insan az inançlı olur, inanmaz bunların hepsi mümkün. Bunu dayatmaya çalışırsak o toplumda huzur bozulur. Dini konular bunlar bir yönetim meselesi olmamalıdır. Bu FETO bu yüzden başımıza geldi. Dini duyguları sömüre sömüre…Biz mutlaka bu acı tecrübeyi dikkate alıp gerekli tedbirlerimizi alıyoruz. Aksi halde başka bir alanda bu tekrar zuhur edebilir. Bunlar ülke yönetmeye heveslenmeyecekler. Bunun yolu da güçlü iktidar."

 

Kerkük'te bayrak krizi

 

"Irak Kuzey Bölgesel Kürt yönetimi durup dururken kendi bayraklarını çektiler. Bu yanlış bir şey. Bu Irak anayasasına ayrıdır. Kerkük Türkmen yurdudur. Arapların Türkmenlerin itirazına rağmen bu kararı aldılar. Irak merkezi yönetimi bunu tanımıyoruz dedi. Burada bir alan genişletme burada bir fiili durum yapma kabul edilemez. Gerekirse Birleşmiş Milletler de devreye girebilir. Irak Başbakanı ile dün konuştum. 45 dakika. Bu konuda Bağdat'la biz görüş birliğindeyiz. Yapılan bu oldu bittiyi kabul etmiyoruz"

 

Kaynak: CNN Türk

 

 

 

 

- Advertisment -