Ana SayfaHaberlerCHP, "Gerçek Türkiye'nin Grafikleri" raporu hazırladı

CHP, “Gerçek Türkiye’nin Grafikleri” raporu hazırladı

 

CHP’nin "Gerçek Türkiye'nin Grafikleri" adlı 215 sayfalık raporu yayımlandı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, raporun önsözünde şu değerlendirmeleri yaptı:

 

"Siyasetin bir görevi de halkın nesnel gerçekliği doğru bir şekilde algılamasını sağlamak, objektif verilere ulaşarak ülkenin gerçek durumu hakkında bilgi sahibi olarak karar vermesine yardımcı olmaktır. Bu görev özellikle halkı yanıltmaya, objektif verileri çarpıtarak bir kanaat oluşturmaya ve gerçeklere değil algı yönetime dayalı olarak toplumsal kabul aramaya mecbur kalan baskı rejimlerde daha açık olarak ortaya çıkmaktadır. Bu gibi durumlarda halkın gerçeği algılaması, toplumun geleceğini şekillendirecek temel unsurdur."

 

"Gerçek Türkiye farklı"

 

“Elinizdeki çalışma, AKP'nin tek başına iktidar olduğu 14 yıllık döneme ait resmi rakamlar ve verilere dayalıdır. Partimizin bir grup bilim adamı ile birlikte hazırlamış olduğu bu eserde yer alan grafikler AKP'nin ürettiği yanılsama ile 'Gerçek Türkiye'nin ne kadar farklı olduğunu çarpıcı bir şekilde ortaya koymaktadır. AKP yönetiminde geçen 14 yılda ekonomimiz rakiplerine oranla gerilemiş, büyüme oranları Türkiye'nin potansiyelinin altında kalmış, işsizlik ve yoksulluk yaygınlaşmış, gelir adaletsizliği artarak büyümüş ve Türkiye'nin üretim gücü aynı düzeydeki ülkelere göre azalmıştır. Bugün ülkemiz orta gelir ve orta teknoloji tuzağına sıkışmış, yeni bir ekonomik model ihtiyacı içerisindedir. Partimiz bu ihtiyaç doğrultusunda, çağdaş dünyanın gerçeklerine uygun, geleceği inşa edecek yeni bir ekonomik kalkınma modeli sunmaktadır. Demokrasi ve eğitim alanında yapısal bir dönüşümü de içeren bu model ile Türkiye katma değeri yüksek ürünler üreten bilgi toplumuna geçişi sağlayacak, rakipleri ile arasındaki farkı kapatacak, potansiyelini tam olarak kullanarak insani gelişmişlik sıralaması bakımından ilk 20 ülkeden biri olma hedefine ulaşacaktır."

 

"Sürdürülebilir performans beklenmemeli”

 

Raporu hazırlanmasını koordine eden CHP Genel Başkanı Ekonomiden Sorumlu Başdanışmanı Ekrem Kerem Oktay ise rapora ilişkin, "Gerçek Türkiye'nin Grafikleri, AKP iktidarı döneminde yaşanan ekonomik gelişmeleri gösteriyor. İkinci Dünya Savaşı yılları hariç her yıl ortalama yüzde 5,6 oranında büyüyen Türkiye, son 7 yılda sadece yüzde 3,4 oranında büyüdü. 2015 yılında da büyümenin yüzde 3,5 oranında kalması bekleniyor. Bu büyüme oranı ise yüksek cari açık bedeliyle yaşanıyor. 80 yılda 44 milyar dolar cari açık veren Türkiye son 13 yılda 468 milyar dolarlık açık verdi. Bu yapısal kırılganlık ortadan kaldırılmadıkça Türkiye'nin sürdürülebilir bir büyüme performansına ulaşması beklenmemeli" dedi.

 

"CHP kadrolarıyla hazır "

 

Raporun bütün milletvekillerine, Parti Meclisi üyelerine, İl Başkanlıklarına ve örgüt yöneticilerine gönderileceğini belirten Oktay, "Önümüzdeki dönemde cari açık ve dış finansmana bağımlı büyüme modelinin değişmesi gerekiyor. CHP yeni bir kalkınma hamlesi önerisine sahip. Kadrolarımız ve politikalarımızla Türkiye'yi ileri taşımaya hazırız. Raporun bu büyük hamleye bir katkı vermesini umuyorum" diye konuştu.

 

Kaynak: DHA

- Advertisment -