Ana SayfaHaberlerCHP'nin milletvekili adayları belli oldu

CHP’nin milletvekili adayları belli oldu

CHP’nin 24 Haziran erken seçimlerinde 600 kişilik milletvekili aday listesi açıklandı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Başkanlığı'nda toplanan MYK ve PM toplantısının ardından CHP’nin milletvekili adayları kamuoyuyla paylaşıldı.

 

MUHALİFLER ÇİZİK YEDİ

 

CHP’nin 19. Olağanüstü Tüzük Kurultayı’nda parti yönetimine muhalefet eden isimler büyük ölçüde çizik yedi. CHP’nin Mart ayında yaptığı 19. Olağanüstü Tüzük Kurultayı’nda parti yönetimine muhalefet eden isimlere de büyük oranda listelerde yer verilmedi. CHP’de İlhan Cihaner, Ali Şeker, Eren Erdem gibi isimlere yer verilmezken, Selin Sayek Böke İzmir’den aday gösterildi. Kurultay’da Kılıçdaroğlu’nun karşısında aday olmak için imza toplayan Mustafa Balbay da listede kendisine yer bulamadı.

 

KURMAYLARIN TAMAMI SEÇİLECEK YERLERDE

 

PM toplantısı sürerken listenin detayları da kulislere yansıdı. Kulislere yansıyan bilgiye göre, listede 18 kişilik MYK üyelerinin tamamı seçilecek yerlerden aday gösterildi. Tuncay Özkan İzmir’den İstanbul’a kaydırıldı. MYK’da milletvekili olmayan Fethi Açıkel, Ünal Çeviköz ve Gülizar Biçer Karaca İstanbul’dan aday gösterildi. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, yeniden İzmir’den aday oldu.

 

BAYKAL İLK SIRADA

 

Hastanede tedavisi süren eski Genel Başkan Deniz Baykal Antalya’dan ilk sıraya yerleşti. 7 Haziran ve 1 Kasım 2015’te ön seçimde Baykal’dan daha fazla oy alarak ilk sırada yer alan Nefi Kara ise listelerde yer alamadı. CHP’de İlhan Cihaner, Ali Şeker, Eren Erdem gibi isimlere yer verilmezken, Selin Sayek Böke İzmir’den aday gösterildi.

- Advertisment -