Ana SayfaHaberlerDavutoğlu'ndan muhalefete dokunulmazlık tepkisi

Davutoğlu’ndan muhalefete dokunulmazlık tepkisi

Kocaeli Gençlik Çalıştayı'nda konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu, CHP ve MHP'nin desteğini açıkladığı dokunulmazlık teklifiyle ilgili, "Bir baktınız CHP hemen bir şaşkınlıkla ne yapacağını bilemedi. MHP, ilk tepkisinden itibaren net bir tavır ortaya koyamadı. HDP, zaten tümüyle yanlış bir yol üzerinde. Tek istikamet üzeri olan parti AK Parti'dir. Meclis'e verilen teklifin altında firesiz bütün AK Parti milletvekillerinin imzası var. AK Parti milletvekillerinin milletimize veremeyeceğini hesap yoktur. Muhalefetin de bir korkusu yoksa, hiç lafı uzatmadan bu teklife destek verecek ve yargı yolunu açacaklar" dedi.

AK Parti dokunulmazlıkla ilgili teklifini 316 imzayla salı günü Meclis'e sunmuştu.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu da çarşamba günü, AK Parti’nin dokunulmazlık teklifine "evet" diyeceklerini açıklamıştı.

Teklife son olarak MHP de "evet" diyeceğini duyurmuştu.

AK Parti'nin dokunulmazlık teklifine CHP'nin desteğini eleştiren HDP Eş Başkan Selahattin Demirtaş ise, "CHP'nin bu basit ve ucuz tuzağı iyi hesap etmesi lâzım. Açıkça Anayasa'ya bir aykırı teklifin sorgusuz, sualsiz destekleneceğini ifade etmiş olmaları doğrusu şaşırtıcıdır" demişti.

 

"Teröre sözcülük yapanlar hesap verecek"

Davutoğlu'nun ayrıca PKK ile mücadele konusunda mesjaları da vardı:

"23 Temmuz'da bütün güvenlik birimlerine verdiğimiz talimat bugün de geçerlidir. Bu ülkenin şehirleri, ilçeleri, köyleri, ovaları, dağları, teröristlerden son santimetrekaresine kadar temizleninceye kadar mücadelemiz kararlı bir şekilde sürecek. Pervasızca teröre sözcülük yapanlar da adalet karşısına çıkarak, hesap verecek."

"Şimdi yeni bir oyun sergilenmek isteniyor; sanki aylardır bu ülkede terör eylemleri olmuyor, sanki terör örgütleriyle hiçbir bağları yokmuş gibi teröristlere destek vermiyorlarmış gibi bu terör odaklarının siyasi uzantıları çark etmeye başladılar. Yapılan açıklamaları görüyorsunuz; sırtını terör örgütlerine yasladıklarını pervasızca açıklayanlar, bugün çıkıyorlar 7 Haziran öncesinde takındıkları sahte maskelere sığınıyorlar. Millet sizin gerçek yüzünüzü gördü. Türkiyelileşme yalan hikayesiyle başlayıp, çukurları, barikatları savunan, canlı bomba taziyesine giden gerçek yüzünüzü herkes gördü."

 

"Türkiye'de 35 yıllık mazisi olan teröre karşı Cumhuriyet tarihinin en yüksek yoğunluklu mücadelesini veriyoruz. DAEŞ ve PKK gibi eli kanlı terör örgütlerinin hedefinde yer alan Türkiye, dünyaya terörle mücadelenin nasıl yapılacağını da gösteriyor. Yürüttüğümüz etkin ve kararlı mücadele karşısında bölücü terör örgütünün düştüğü durum ortada. Operasyonlar karşısında artık bitme aşamasına gelen örgüt ve destekçileri, her sıkıştıklarında kendilerine manevra alanı oluşturacak yeni oyunlara yelteniyorlar. İşte camileri yakan, minarelerinden ezanı susturup kendi marşını çalan, Kur'an-ı Kerim'in içine bomba tuzaklayanların bir anda cuma namazını, üç ayları hatırlaması böyle bir oyundur."

Kaynak: AA

- Advertisment -