Ana SayfaHaberlerErdoğan, kaymakamlardan destek istedi

Erdoğan, kaymakamlardan destek istedi

 

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Beştepe'deki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde ilk kez kaymakamlarla bir araya geldi. Erdoğan, kaymakamlardan hem PKK hem de "paralel yapı" dediği Fethullah Gülen Cemaati ile mücadelede destek istedi. Açıklamalarından satır başları şöyle:

"Kanun çıkartıp, yönetmelik değiştirmekten önce zihniyeti değiştirmek gerekiyor. Türkiye’nin yönetici reformunu da gerçekleştirmesi gerekiyor. Türkiye'nin 2023 hedeflerine ulaşabilmesi için idari reformlarını, zihniyet reformlarıyla desteklemesi gerekiyor. Vizyon sahibi, yetişmiş, kendini sürekli bilgi ile besleyen ve yenileyen, liderlik vasıflarına sahip idarecilerimizin sayısını ne kadar çoğaltırsak hedeflerimize ulaşma şansımız da bir o kadar aratacaktır. Statükonun gardiyanlığını yapan bir bürokrasi ülkeye sadece patinaj yaptırır."

"Kaymakamlar belediyelerin boşluğunu doldurmalı"

"Bölücü terör örgütü her türlü ahlâksız yöntemi kullanarak hâkimiyet tesis etmek istiyor. Bazı belediyeler ve kamu görevlilerinin de bunlara destek verdiği anlaşılıyor. Güvenlik güçlerimiz bunları birer birer temizliyor. Ancak mülki amirlerimiz de kendilerine verilen yetkileri en iyi şekilde kullanıp, cesur bir şekilde harekete geçmelidir. Bilhassa kaymakamlarımız belediyelerin açtığı boşluğu doldurmalıdır."

 

"Bu haysiyetsizliği, ihanet kim yapmışsa…"

"Vatandaşlarımız bu belediyelerce mağdur edilmesine izin vermemeliyiz. Gerekirse belediyelerin araçlarına el konulmalı. Teröre destek veren kamu görevlileri de bir an önce tespit edilmeli. Bu haysiyetsizliği, ihanet kim yapmış, bulup teslim edeceksiniz. Bundan sonra valiliklerimiz ve kaymakamlarımız her türlü tehdidi bertaraf edeceklerdir."

"Terörle mücadelede eksiğimiz kanun ya da mevzuat değil, bunları kararlılıkla uygulayacak ferasetli, azimli, cesaretli yöneticilerdir. Unutmayın; korkaklar hiçbir zaman zafer anıtı dikemezler."

"DDK'ya talimatım var, bizzat takip ediyorum"

"Paralel yapıyı da kamudan tamamiyle temizlemek zorundayız. "Paralel yapıyla mücadele çalışmaları gerek Milli Güvenlik Kurulumuz gerekse Devlet Denetleme Kurulumuz aracılığıyla yakından takip edilmektedir. Şu anda bana bağlı olarak çalışan Devlet Denetleme Kurulu'nun en öncelikli görevi budur. 'Her kurumumuzu denetleyeceksin, her kurumda bu tür kim varsa tespit edip hemen yargıda bunlar için süreci başlatacaksınız' diye talimatımı verdim. Altını çizerek söylüyorum, bu konu tamamen bir devlet meselesi, devletin güvenliği meselesidir. Bu konuda her hangi bir ihmâli, yanlışı olan kim olursa olsun mutlaka hak ettiği cezayı görecektir. Birinci derecede görevi bu. Bizzat kendim bu işi takip ediyorum. İstediğiniz zaman özel kalemime telefon edip bildirebilirsiniz."

Kaynak: Al Jazeera

- Advertisment -
Önceki İçerik
Sonraki İçerik